Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNE Zomrel najväčší slovenský sériový vrah a nekrofil Ondrej Rigo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Vladimír Benko)

TRENČÍN - Zomrel najznámejší slovenský sériový vrah, ktorý má na svedomí vraždy 8 žien a maloletého chlapca. Ondrej Rigo, ktorý bol usvedčený z 8 vrážd, si odpykával doživotný trest v trenčianskej väznici. Mal 66 rokov. Známy bol aj ako nekrofil, pretože so svojimi obeťami následne súložil. Príčiny smrti nie sú nateraz známe.

Správu ako prvý priniesol portál tvnoviny.sk. Jedna zo žien, na ktorú zaútočil, prežila. Rigo zomrel ešte v utorok 14. júna vo veku 66 rokov. Zatiaľ nie sú známe príčiny jeho smrti. Po tom, ako si v roku 2018 odpykal 25 rokov trestu, požiadal súd o podmienečné prepustenie, ktorému ale nevyhovel. Následne sa minulý rok objavili informácie o tom, že má podlomené zdravie. Istý čas bol aj hospitalizovaný v nemocnici. 

MIMORIADNE Zomrel najväčší slovenský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: TASR, David Kičin)

Rigo sa preslávil ako najbrutálnejší slovenský vrah. Trúfal si hlavne na spiace obete, pričom do bytov vnikal pootvoreným oknom. Ženy surovo zabíjal najmä údermi do hlavy a s ich mŕtvolami následne súložil. Z miesta činu si väčšinou vždy vzal nejaké cennosti.

Rigo bol vo väzení od roku 1993, keď ho vzali do väzby. Je najhorší sériový vrah v histórii Slovenska, známy aj ako ponožkový vrah. Narodil sa v roku 1955 a do amnestie v roku 1990 bol desaťkrát súdený za majetkovú trestnú činnosť. Sedel šesť krát. Svoju hroznú sériu uskutočnil od júna 1990 do marca 1992. Zavraždil a následne znásilnil 8 žien od 22 do 88 rokov – dve v Mníchove, jednu v Amsterdame a päť v Bratislave, pričom zabil aj malého syna jednej z obetí. K obetiam vošiel cez okná prízemných bytov. Na mietsach vždy zanechal aj vražednú zbraň. Na doživotný trest odňatia slobody ho odsúdili 7. decembra 1994.  Rigo sa k vraždám nikdy nepriznal, aj keď ho testy DNA usvedčili.

 

 

Viac o téme: SmrťOdsúdenieSériový vrahDoživotný trestOndrej Rigo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu