Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Výpalníka zadržali a poslali na psychiatriu

(Zdroj: Famous)

BREZNO - Vyšetrovateľ vo štvrtok obvinil zo zločinu hrubého nátlaku 26-ročného Petra K. z Podbrezovej. Obvinený v stredu dopoludnia vošiel v Brezne na Námestí M. R. Štefánika do jednej predajne a na 34-ročnú majiteľku predajne sa obrátil so slovami: "Chcem Vám ponúknuť ochranu."

Túto ponuku majiteľka odmietla, na čo sa jej páchateľ opýtal: "Keď vám niekto roztrepe výklad, budete s tým spokojná?" Poškodená mu vysvetlila, že má obchod zabezpečený a preto nepotrebuje jeho ochranu. Páchateľ ani napriek tomu neodišiel a majiteľke položil ďalšiu výhražnú otázku: "Keď Vám niekto roztrepe papuľu, budete s tým spokojná?" Potom jej pri odchode z predajne povedal, že sa ešte stretnú.

Vo štvrtok v dopoludňajších hodinách sa páchateľ znova vrátil. Vošiel do predajne, pristúpil k pultu, za ktorým obsluhovala spolumajiteľka. Hovoril jej, že za ochranu obchodu mu každý mesiac majú dávať peniaze a on ich bude chrániť a strážiť. Keď mu povedala, že obchod je poistený, spýtal sa jej, či chcú mať rozbité výklady a prevrátený obchod. V ďalšom rozhovore to viackrát zopakoval. Vzápätí ho na mieste zadržala hliadka polície.

"Počas vyšetrovania sme zistili, že obvinený je od roku 2005 v psychiatrickej starostlivosti, pretože trpí závažnou duševnou poruchou, ktorá si vyžaduje umiestnenie v ústavnom psychiatrickom zariadení. Preto bol okresnou prokuratúrou prepustený na slobodu a prevezený na psychiatrické oddelenie, keďže pod vplyvom duševnej poruchy ohrozuje svoje okolie," informovala agentúru SITA banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Babulicová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu