Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

POZOR Bez výmenného lístka vás špecialista nevyšetrí: Zdravotné poisťovne ohlásili zmeny! Platiť budú už o pár hodín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Pandémii koronavírusu je v súčasnosti koniec, situácia je stabilná a život sa vrátil ako-tak do normálu. Lekári sa konečne venujú pacientom, ktorí ich akútne potrebujú, neodkladajú sa operácie a celá „biela medicína“ sa vrátila do starých koľají. S tým súvisí aj návrat starých zvyklostí. Najväčšia zdravotná poisťovňa totiž upozorňuje na zmeny, ktoré budú platiť už od stredy.

Počas pandémie koronavírusu sa všetky tri zdravotné poisťovne rozhodli zjednodušiť pacientom, ktorí sa nakazili koronavírusom, život a zrušili potrebu ísť k špecialistovi s výmenným lístkom. Dôvody boli prosté – zníženie byrokracie, pričom chceli docieliť, aby sa pacienti dostali k špecialistovi čo najskôr. Okrem toho chceli zamedziť šíreniu koronavírusu v ambulanciách všeobecných lekárov. Tomu je však koniec.

Archívne VIDEO Aktuálna COVID situácia je stále lepšia, Lengvarský zhoršenie v najbližších mesiacoch neočakáva

Aktuálna COVID situácia je stále lepšia, Lengvarský zhoršenie v najbližších mesiacoch neočakáva (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Od 1. mája totiž súkromná poisťovňa Dôvera avizovala zmeny, a to, že pacienti sa dostanú k špecialistovi len na základe výmenného lístka. Rovnaké novinky zaviedla aj štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa. Zmeny začnú platiť od 1. júna. Pre poistencov je najlepšie, ak svoj zdravotný stav konzultujú v prvom rade so svojim všeobecným lekárom, ktorý vie najlepšie zhodnotiť či je vyšetrenie u špecialistu naozaj potrebné,“ informovala hovorkyňa poisťovne Eva Peterová. Rovnako od 1. júna k návratu potreby výmenných lístkov pristupuje aj súkromná poisťovňa Union. 

Viac o téme: PacientiZdravotné poisťovneVýmenný lístokDôveraVšeobecná zdravotná poisťovňaUnion zdravotná poisťovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu