Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

AKTUÁLNE Odsúdený Štefan Agh je už na Slovensku! Z Čiech putuje rovno za mreže

Štefan Agh
Štefan Agh (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Právoplatne odsúdeného Štefana Agha priviezli v piatok z Prahy na Slovensko, kde nastúpi do výkonu trestu. Jeho prevzatie sa uskutočnilo v spolupráci s českou políciou a Útvarom osobitného určenia. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

Agha zadržali 30. marca v Prahe na základe vydaného európskeho zatýkacieho rozkazu. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) ho vlani právoplatne odsúdil v kauze falšovania televíznych zmeniek na 13-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Vypátraniu a zatknutiu Agha predchádzala aktivita všímavého občana. Tento občan si v poslednú marcovú sobotu všimol odsúdeného vo vlaku na trase Bratislava - Praha. Všímavý občan ešte počas jazdy vlakom kontaktoval Policajný zbor prostredníctvom jeho oficiálnej stránky na Facebooku, kde poskytol kľúčové informácie k hodnovernej identifikácii osoby.

 

ŠTEFAN AGH BOL PREVEZENÝ NA VÝKON TRESTU Z PRAHY NA SLOVENSKO ⚠️ Video bude zverejnené dnes neskôr. Právoplatne...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, May 27, 2022

"Síce už v tom čase bol rozsudok v prípade uvedenej osoby právoplatný, orgány činné v trestnom konaní ešte nedisponovali európskym zatýkacím rozkazom a preto nebolo možné zo strany slovenských, ani českých zložiek okamžite zasiahnuť. V každom prípade získané informácie viedli k tomu, že už o štyri dni bol Agh zatknutý v Prahe u svojich známych, krátko po vydaní európskeho zatykača. Odvtedy sa nachádzal vo väzbe," informovala polícia. 

Policajti zároveň vyjadrili opätovné poďakovanie všímavému občanovi a veria, že tento prípad bude motiváciou v budúcej spolupráci medzi verejnosťou a bezpečnostnými zložkami.

Viac o téme: VäzeniePolícia Česká republikaŠtefan Agh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu