Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fico zverejnil majetok, vlani si zarobil 1,28 mil. Sk

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico dnes zverejnil svoje majetkové priznanie za minulý rok. Okrem zárobku 1,28 milióna korún potvrdil, že v Bratislave vlastní spolu s manželkou dva byty, ale aj opozíciou vytýkanú vinicu. Priznal aj chatu na Záhorí, dva automobily a finančné úspory.

Priznanie mali do konca marca predložiť verejní funkcionári parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorý ich zvyčajne zverejňuje až po niekoľkých mesiacoch skúmania. "Majetok plne zodpovedá príjmom predsedu vlády SR a jeho manželky," napísal tlačový odbor Úradu vlády.

Politici a vysokí úradníci nemusia zverejňovať konkrétnu účtovnú alebo trhovú hodnotu majetku, neurobil tak ani premiér. Na predloženie podrobného zoznamu majetku ho nedávno vyzval podpredseda opozičnej SDKÚ-DS a bývalý minister financií Ivan Mikloš, ktorý Fica zažaloval za to, že ho v minulosti označil za zbohatlíka v súvislosti s privatizáciou.

Najmä SDKÚ-DS v minulých mesiacoch predsedu vlády kritizovala, že si pred rokmi kúpil osemárový pozemok s vinicou v mestskej časti Bratislava-Rača, a špekuloval tak na rast ceny realít a premenu na stavebný pozemok. Na dnešné popoludnie strana zvolala tlačovú konferenciu, na ktorej má zverejniť zatiaľ bližšie nespresnenú výzvu Ficovi.

Premiér v priznaní tiež uviedol, že okrem nehnuteľností a automobilov vlastnil úspory v banke a podielové listy či sa podieľa na stavebnom sporení. Úrad vlády poznamenal, že ešte vyšší príjem ako Fico mala jeho manželka Svetlana, ktorá pracuje ako advokáta a vysokoškolská učiteľka. Manželka premiéra mala podľa výpisu tiež podiel na dedičstve.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu