Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hygienici varujú: POZOR na túto kuchynskú pomôcku! Sťahujú ju z trhu, čo je dôvodom?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: UVZSR)

BRATISLAVA – Sťahujú ďalší produkt z trhu! Reč je o hygienikoch, ktorí po novom sťahujú jednu pomôcku do kuchyne. Vďaka varovnému systému totiž zistili, že sa v náradí nachádzajú nepovolené látky v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu. O akú pomôcku ide?

Štátne inštitúcie pravidelne verejnosť informujú o nevyhovujúcich výrobkoch, ktoré musia stiahnuť z trhu. Robí tak Štátny ústav pre kontrolu liečiv, Štátna veterinárna a potravinová správa, ale aj Úrad verejného zdravotníctva. A práve poslední spomenutí nedávno informovali o novom nevyhovujúcom výrobku.

„Dňa 11.5.2022 bolo Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky cez systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF – Rapid Alert System for Food and Feed) zaslané oznámenie z Poľska o nevyhovujúcom výrobku – nylonovej špachtli na servírovanie, značka NAVA NATURE, výr. č.: 111.21.05.21, krajina pôvodu Čína,“ informovali hygienici na ich stránke.

Hygienici varujú: POZOR na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: UVZSR)

Ako dodali, laboratória analýzou zistili, že vo výrobku je migrácia primárnych aromatických amánov. Ide o zložku, ktorá v takomto druhu tovaru nemá čo robiť a je v rozpore s Európskym parlamentom. Na základe tejto skutočnosti nariadili, aby výrobok stiahli z trhu. Daný výrobok, na ktorý hygienici upozornili, bol dodaný do predajní spoločnosti Merkury Market na Slovensku.

„ÚVZ SR v spolupráci s príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva overuje stiahnutie uvedeného výrobku z trhu v SR. Keďže sa uvedený výrobok ešte môže nachádzať na trhu v SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tieto výrobky nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a prípadne ich vrátili späť do miesta predaja,“ uzavreli hygienici.

Viac o téme: Úrad verejného zdravotníctvaŠkodlivý výrobokStiahnutie výrobku z trhuKuchynská pomôcka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu