Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Požiar v pezinskej ubytovni: Deti sme hádzali cez okno!

Roman Rafael (24): „Videl som chlapov so zápalnými fľašami.“ Zobraziť galériu (3)
Roman Rafael (24): „Videl som chlapov so zápalnými fľašami.“ (Zdroj: Nový Čas)

PEZINOK - Ubytovňa Glejovka je po požiari bez strechy a drevenej terasy, byty sú zatečené. Niekoľkí zranení skončili v nemocnici. Evakuovaným mesto poskytlo nocľah v telocvični. Niektorí obyvatelia tvrdia, že oheň majú na svedomí podpaľači.

Glejovka, ktorá je blízko železničnej trate, začala horieť hodinu po polnoci z nedele na pondelok. „Išiel som na záchod. Videl som dvoch chlapov so zápalnými fľašami, ktoré hodili na bytovku,“ tvrdí Roman Rafael (24), ktorý sa pri požiari popálil na ramene. Keď obyvatelia bytovky zbadali oheň, v panike vybiehali pred dom. „Deti sme hádzali cez okno do diek a plachiet. Problémy boli s Františkom (24), ktorý je na vozíku. Pri vyhodení sa zranil, je v nemocnici,“ vraví Brigita Rafaelová (31), ktorá cez okno vyhodila aj 3-týždňového syna Santosa a dcéru Fabiu (2).

Podpálenie domu je jednou z vyšetrovacích verzií hasičov a policajtov. „Príčiny ešte nie sú zistené. Pri likvidácii požiaru sedem hodín zasahovalo 33 príslušníkov z Pezinka, Senca, Bratislavy a Malaciek,“ povedal šéf pezinských hasičov Emil Moťovský. Primátor Pezinka Oliver Solga ešte v noci zvolal krízový štáb. Evakuovaným 93 ľuďom, z ktorých približne polovica sú deti, mesto ešte v noci poskytlo telocvičňu. Niektoré rodiny včera umiestnili v bytoch, mužov dočasne vo vykurovanom stane, ženy a deti v škole.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu