Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ľudia spor o Majského byty vyhrali, na trinásť z nich sa však zabudlo

V tomto dome sú byty, na ktoré sa v žalobe zabudlo. Zobraziť galériu (4)
V tomto dome sú byty, na ktoré sa v žalobe zabudlo. (Zdroj: Nový Čas)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Úplne na nich zabudli! Ľudia z trinástich "Majského" bytov v Bánovciach nad Bebravou majú strach. Ich susedia, ktorí žijú v 645 bytoch spor o ne vyhrali a byty sú už ich. Trinásť bytov však v žalobe zahrnutých nebolo. Ľudia sú z toho nešťastní. Platia vyššie nájomné ako ich susedia a boja sa aj jeho ďalšieho zvýšenia.

Súd len pred pár mesiacmi 645 bytov, ktoré patrili Tatrabytu - firme rodiny Jozefa Majského, prisúdil štátu a ľudia si ich postupne odkupujú. Takéto rozhodnutie si však nemohlo vychutnať trinásť rodín. Ich byty v žalobe zahrnuté neboli. "Nevieme, kde sa stala chyba. Asi zlyhal ľudský faktor," tvrdí správkyňa bytov Elena Igazová.

Tá si myslí, že zrejme niekto z ministerstva hospodárstva, ktoré byty pre ľudí vysúdilo, zabudol trinásť z nich zahrnúť do žaloby. "Radi by sme vedeli, kto je za toto zodpovedný. Žijeme v strachu, či sa nám byty podarí vysúdiť ako našim susedom," povedala obyvateľka jedného zo zabudnutých bytov Mária Blahová (70). Jej suseda tvrdí, že už teraz ľudia platia na nájomnom o dvetisíc korún mesačne viac ako ich susedia, ktorým už byty patria. "Je to zarážajúce. Sme nahnevaní," povedal sused Jozef Lobotka (62).

Na Okresnom súde v Bánovciach už je podaná žaloba na získanie zabudnutých bytov do vlastníctva štátu. Podľa Ivety Šimekovej z ministerstva hospodárstva, predbežným opatrením chce ministerstvo dosiahnuť, aby vlastník bytov spoločnosť Tatrabyt s nimi nemohol až do právoplatného rozsudku nakladať. Podľa nej sa Tatrabyt zrejme o byty súdiť bude aj napriek tomu, že prvý spor prehral. Vedenie Tatrabytu sa k tomu, aké budú jeho ďalšie kroky, nevyjadrilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu