Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Zrážka vetroňov neďaleko Martina: Piloti nemali šancu! Na mieste zasahujú všetky zložky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Facebook/ HaZZ)

TREBOSTOVO - Neďaleko obce Trebostovo (okres Martin) nad vrchom Končiar došlo dnes k obrovskej tragédii. Zrazili sa tam dva vetrone, na mieste zasahujú záchranné zložky. Namierené tam má aj vrtuľník letky ministerstva vnútra. Žiaľ, tragická udalosť si vyžiadal životy pilotov oboch strojov.

"Dnes po druhej hodine popoludní bola na linku tiesňového volania ohlásená zrážka dvoch vetroňov v katastri obce Trebostovo nad vrchom Končiar," informovala hovorkyňa hasišov Katarína Križanová.

 

Tragická zrážka dvoch vetroňov Dnes po druhej hodine popoludní bola na linku tiesňového volania ohlásená zrážka dvoch...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Tuesday, April 26, 2022

Oba vetrone dopadli na kopec do ťažko dostupného terénu. "Na miesto bola okamžite vyslaná vrtuľníková ZZS s lekárom, ktorý u oboch pilotov žiaľ skonštatoval exitus," dodala.

Hasiči z Martina, Žiliny a dobrovoľní hasiči z Trebostova a Sučian momentálne smerujú k havarovaným vetroňom. Časť cesty absolvujú na štvorkolkách, v nedostupnom teréne pôjdu peši. Na miesto smeruje aj vrtuľník Leteckého útvaru MV SR. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe.

Nehodu neprežili plachtári medzinárodnej súťaže FCC gliding

Zrážku vetroňov pri obci Trebostovo v utorok popoludní neprežili dvaja pretekári medzinárodnej súťaže v bezmotorovom lietaní FCC gliding, ktorú v týchto dňoch hostí letisko v Prievidzi. Potvrdili to organizátori súťaže. Nehodu neprežili plachtári z Litvy a Poľska. Všetci ostatní pretekári sa vrátili na letisko v Prievidzi, prípadne pristáli v teréne.  

"Organizátori súťaže vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám a celému poľskému a litovskému tímu," uviedli Aeroklub Prievidza a Košická letecká agentúra na oficiálnej stránke pretekov.

Viac o téme: NehodaTragédiaVetroň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu