Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fico vyzval Mikloša, aby išiel na detektor lži

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - "Mňa naozaj prekvapuje, ako sa tento človek do takých poloprávd a klamstiev zamotáva v jednom kuse." Povedal dnes v Bratislave v reakcii na tvrdenia podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Mikloša premiér Robert Fico.

Podľa vyjadrení Mikloša tak predseda vlády, ako aj ministri hospodárstva a financií klamú v súvislosti s privatizáciou Slovenského plynárenského priemyslu a činnosťou spoločnosti Veriteľ.

"Chcem vyzvať pána Mikloša, keď je taký statočný, poctivý a chudobný, ako o sebe tvrdí, nech ide na detektor lži a nech odpovedá na otázky, ktoré sa týkajú provízii pri privatizácii SPP. Ten detektor vybuchne od tých klamstiev, ktoré bude musieť pán Mikloš narozprávať," povedal Fico.

Premiér a niektorí ministri podľa Mikloša vedome klamú


Predseda vlády Robert Fico a niektorí jeho ministri podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Mikloša vedome a opakovane klamú. Ako uviedol na piatkovej tlačovej besede Mikloš, premiér a niektorí jeho ministri totiž nehovoria pravdu, ak po takmer dvoch rokoch tvrdia, že chýbajú dokumenty z privatizácií. "Predseda vlády a niektorí jeho ministri opakovane klamú, ak tvrdia, že chýbajú nejaké dokumenty z privatizácie Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), ale aj dokumenty z činnosti akciovej spoločnosti Veriteľ," dodal Mikloš.

Podľa bývalého ministra financií pri striedaní politických garnitúr štandardným postupom sú preberacie protokoly. "Mám odovzdávacie a preberacie protokoly, kde napríklad terajší štátny tajomník Peter Žiga podpísal preberací protokol, v ktorom sa píše, že odovzdávané spisy o privatizácii SPP sa nachádzajú v miestnosti štátneho tajomníka vo veľkej skrini za dverami na tretej poličke," zdôraznil Mikloš. Podľa neho tak vládni predstavitelia vedome klamú, aby "očiernili a zdiskreditovali opozíciu".

Podľa medializovaných informácií ministerstvo hospodárstva našlo niektoré dokumenty o privatizácii SPP až teraz. O aké dokumenty ide, zatiaľ nikto nekonkretizoval. "My nevieme, či sú to právoplatné dokumenty alebo sú to nejaké podvrhy," povedal pre TV Markíza minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek. V súčasnosti dokumenty analyzuje polícia a prokuratúra. Po prešetrení sa ukáže, či sa v objavených dokumentoch nachádzajú relevantné informácie, ktoré by mohli ovplyvniť vyšetrovanie privatizácie SPP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu