Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo 1465 prípadov a 23 obetí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Prostredníctvom 4041 vykonaných RT-PCR testov odhalili v nedeľu (3. 4.) na Slovensku 1465 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 23 obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na webe covid-19.nczisk.sk.

COVID situácia je aktuálne stabilná: Prípady nepribúdajú, no ani neklesajú! Uvoľňovanie nebolo predčasné (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac ako 41 percent pozitívne testovaných PCR testami nebolo zaočkovaných. Pozitívny antigénový test malo 400 ľudí, takmer 43 percent z nich nemá očkovanie, priblížila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

V nemocniciach je 1995 pacientov s ochorením COVID-19, na jednotkách intenzívnej starostlivosti a oddeleniach anestéziológie a intenzívnej medicíny je 179 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje podľa Eliášovej 72 ľudí. Vyše 67 percent pacientov nie je zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky, poznamenala.

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

V nedeľu sa treťou dávkou vakcíny zaočkovalo 30 osôb, druhú dávku vakcíny dostalo 181 ľudí, prvou dávkou očkovacej látky sa zaočkovali dve osoby.

Viac o téme: ObeteŠtatistikyPrípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu