Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

NAKA rozbehla akciu POMPEJE: Zadržala 24 ľudí! Polícia zasahovala na celom Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Dovedna 24 osôb zadržali v stredu príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) počas policajnej akcie pod názvom Pompeje.

Štefan Hamran po zasadnutí Bezpečnostnej rady: Čaká sa na potvrdenie informácie o zadržaní Agha (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Policajti zasahujú od skorých ranných hodín na celom území SR. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. "Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," uviedli policajti. 

 

AKTUÁLNE: ZÁSAH NAKA NAKA dnes od skorých ranných hodín na celom území SR vykonáva policajnú akciu s názvom Pompeje,...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, March 29, 2022

Akcia má súvisieť so Štátnymi hmotnými rezervami. Polícia vyšetruje korupciu, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku a machinácie pri verejnom obstarávaní. Kajetán Kičura by tentokrát medzi zadržanými nemal byť. 

Kajetán Kičura bol predsedom Štátnych hmotných rezerv. Nová vláda ho odvolala koncom marca 2020. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Kičura odmietal obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

Národná kriminálna agentúra ešte v marci 2020 začala trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave.

Obvinených môže byť viac ľudí

V prípade stredajšej akcie Národnej kriminálnej agentúry Pompeje zatiaľ nie sú k dispozícii bližšie informácie. Po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR to uviedol poverený prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. "Bol som ráno o akcii informovaný, viem zhruba, čoho sa to týka a kam to smeruje, no zatiaľ ešte nemám detaily, verím, že procesná situácia nám ich v priebehu pár hodín dovolí poskytnúť,“ povedal.

Momentálne nevedel ani potvrdiť, či je v prípade niekto obvinený, nevylúčil to však. "Prebiehajú úkony, zatiaľ som túto informáciu nedostal, ale je to možné, predpoklad je, že bude obvinených viacero osôb,“ povedal šéf polície bez dodatočného špecifikovania okolností kauzy a zásahu NAKA.

Viac o téme: AkciaPompejeNAKAŠtátne hmotné rezervy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu