Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kde sa nachádza Kočnerov kamarát? Agh do väzenia nastúpiť nemieni! Na súde je zmätok, hovorí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Polícia ešte minulý týždeň vyhlásila pátranie po Štefanovi Aghovi, ktorý bol odsúdený v kauze falšovania televíznych zmeniek na 13-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Dôvodom je, že nenastúpil na výkon trestu.

Agha uznal Špecializovaný trestný súd vlani v októbri vinným z obzvlášť závažného trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom. Kauza sa týka zmeniek televízie Markíza, v ktorej si už tresty odpykávajú Marian Kočner a Pavol Rusko.

Agh si má trest odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Dostal aj peňažný trest vo výške 5000 eur. V prípade nezaplatenia náhradný päťmesačný trest vo väzení. Dostal tiež ochranný dohľad. Ako informoval Úrad špeciálnej prokuratúry, rozsudok sa stal právoplatný po tom, ako Agh nevyužil právo na odvolanie.

Zmätok na súde?

Televízia Markíza zistila, že hľadaný Agh sa aktuálne nachádza v Londýne. Potvrdil jej to samotný odsúdený. 

Agh tvrdí, že do Londýna išiel pracovne a plánuje sa vrátiť budúci štvrtok. O pátraní sa vraj dozvedel od manželky. Zaujímavé ale je, že Agh hovorí, že voči rozsudku sa odvolal. Podľa jeho advokáta vraj nastal na súde „zmätok“.

Polícia vyhlásila pátranie po Štefanovi Aghovi
Zobraziť galériu (2)
Polícia vyhlásila pátranie po Štefanovi Aghovi  (Zdroj: minv.sk)

"Ja som podal odvolanie. Nerozumiem tomu, čo sa deje. Odvolal som sa voči rozsudku. Buď ma niekto oklamal, alebo je tam zmätok. Nie som na hlavu padnutý, že by som si v takej vážnej veci nedal odvolanie," povedal Agh pre televíziu. O tom, že rozsudok ešte nie je právoplatný, ho mal uistiť aj jeho advokát. 

Agh do väzenia nastúpiť nemieni a cíti sa nevinný. Či sa nakoniec na Slovensko vráti, keď mu hrozí väzenie, je otázne. 

Viac o téme: OdvolanieVäzenieZmenkySúd Štefan Agh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu