Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO V Mostovej sa prevrátil autobus: Do nemocníc previezli osem zranených, príčinou mal byť mikrospánok

Vážna dopravná nehoda autobusu v katastri obce Mostová Zobraziť galériu (5)
Vážna dopravná nehoda autobusu v katastri obce Mostová (Zdroj: Facebook - Polícia SR - Trnavský kraj )

BRATISLAVA - V katastri obce Mostová v okrese Galanta sa pri nehode prevrátil autobusu mimo vozovky. Predbežne je zranených šesť osôb. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Po ošetrení transportovali do nemocníc v Galante a v Dunajskej Strede spolu osem zranených.

"Pri nehode došlo k prevráteniu autobusu mimo vozovky, pričom v tom čase sa v ňom nachádzalo okrem vodiča ešte 11 osôb. Hasiči vyslobodili zakliesneného vodiča z havarovaného autobusu a vykonávajú na vozidle protipožiarne opatrenia. Predbežne je zranených šesť osôb, ktoré budú prevezené do nemocnice na ďalšie vyšetrenie," uviedla Križanová. Na mieste podľa jej slov zasahuje 16 príslušníkov HaZZ z Galanty a zo Serede a tri posádky záchrannej zdravotnej služby.

Vážna dopravná nehoda autobusu v katastri obce Mostová
Zobraziť galériu (5)
Vážna dopravná nehoda autobusu v katastri obce Mostová  (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor )

"Informáciu o tom, že došlo k dopravnej nehode, pri ktorej sa prevrátil autobus, sme dostali o 4.55 h. Na mieste sa malo nachádzať niekoľko zranených, vodič mal byť zakliesnený. Našťastie, nikto neutrpel život ohrozujúce poranenia. Išlo najmä o povrchové zranenia rôznych častí tela, ale aj zlomeniny či pomliaždeniny. Všetci boli počas prevozu pri vedomí," uviedla Krčová.

FOTO V Mostovej sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook - Polícia SR - Trnavský kraj )

Príčinou rannej nehody autobusu medzi obcami Mostová a Čierna Voda v okrese Galanta, po ktorej bolo do nemocnice odvezených osem zranených, bol pravdepodobne mikrospánok vodiča. Galantská polícia okolnosti prípadu vyšetruje, informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

"Krátko pred 5.00 hodinou pri prejazde mierne pravotočivej zákruty zišiel autobus s 11 cestujúcimi mimo cestu do poľa, kde došlo k jeho prevráteniu na ľavý bok. Policajti alkohol u vodiča nepotvrdili, z havarovaného vozidla ho bolo potrebné vystrihovať," uviedla Antalová.

Viac o téme: HasičiAutobusZáchranáriGalantaMostová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu