Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Začal sa proces v kauze prípravy vraždy dcéry: Mala zneuctiť rodinu a islam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEZINOK – V pondelok sa postavila pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) dvojica občanov Veľkej Británie, ktorí mali pripravovať vraždu dcéry jedného z nich. Dôvodom malo byť podľa obžaloby zneuctenie rodiny a islamského náboženstva. Obžalovaní Mohammed G. P. a jeho bratranec Darya K. S., pochádzajúci z Afganistanu, vinu odmietajú.

Zneuctiť rodinu a náboženstvo mala poškodená podľa obžaloby odchodom zo spoločnej domácnosti do Rakúska a na Slovensko, manželstvom s mužom židovského vierovyznania, prekonvertovaním z islamu na inú vieru a produkciou filmov s pornografickým obsahom. Vraždu mali pripravovať najneskôr od augusta 2018.

Objednávka vraždy za 30-tisíc eur

Z obžaloby vyplýva, že dvojica mala viackrát pricestovať na Slovensko, získavať bližšie informácie o poškodenej a pripravovať vraždu. Jej otec Mohammed G. P. mal inému mužovi sľúbiť za vraždu 30.000 eur. "Táto suma mala byť odovzdaná po tom, keď uvidí videozáznam, že bola poškodená zavraždená," priblížil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Mohammed G. P. hovorí, že dcéru nezákonne zadržiava a zneucťuje organizovaná skupina. Zámerom ciest na Slovensko mala byť jej záchrana. Obžalovaní poukazujú na nesprávne preložené prepisy komunikácie, ktoré sú vo vyšetrovacom spise. "Preukážem, že obvinenia sú bezdôvodné," vyhlásil Mohammed G. P. Obžaloba podľa neho neobsahuje dôkazy, že by chcel svoju dcéru zabiť.

Viac o téme: DcéraVraždaIslamProces
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu