Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Levice hlásia výrazné zhoršenie COVID situácie: Vypadlo vyše 40 zdravotníkov! Rušia sa operácie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Gettyimages.com)

LEVICE - Nemocnica AGEL Levice v posledných dňoch zaznamenala výrazné zhoršenie pandemickej situácie. Zásadne stúplo číslo covid pozitívnych zamestnancov aj pacientov, sú medzi nimi aj deti a tehotné ženy.

Nemocnica musela zastaviť plánované operácie, ktoré sa rozbehli len pred pár dňami aj zlúčiť oddelenia. Zdravotníci upozorňujú, že variant omikron je stále veľmi rozšírený, aj keď s menším počtom fatálnych dôsledkov.

Epidemiologická situácia je lepšia, očakáva sa však nárast počtu prípadov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vypadlo až 41 zdravníkov

"Za posledné dni sme znovu v takom nasadení, ako keď vrcholili prvá a druhá vlna pandémie. Namiesto definitívneho ústupu koronavírus stále výrazne ovplyvňuje chod nemocnice. Aktuálne máme 39 covid pozitívnych pacientov, stav jedného si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, evidujeme aj 5 covid pozitívnych detí a na gynekologicko-pôrodníckom oddelení máme 5 rodičiek s potvrdeným covidom," informovala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Helena Dudášová.

Levice hlásia výrazné zhoršenie
Zobraziť galériu (2)

Starosti im robí aj výpadok 41 kolegov, u ktorých je potvrdený koronavírus, preto nemocnica musela urobiť zmeny, aby chod nemocnice zostal zachovaný. "Zastavili sme plánované operácie až do doby, kým sa naši kolegovia vrátia z PN a museli sme zlúčiť oddelenie úrazovej chirurgie s chirurgiou. Stále v nemocnici platí zákaz návštev pacientov," uviedla námestníčka.

V rámci mobilného odberového miesta sa na základe príkazu ministerstva zdravotníctva od 12. marca nerobia antigénové testy za poplatok 5 eur. Nemocnica však vyšla záujemcom o testovanie v ústrety, na webe vysetrenia.agel.sk je možné si zakúpiť antigénový test v hodnote 7,99 eur a tiež viaceré druhy PCR testov. Vakcinačné centrum naďalej eviduje pokles záujmu o očkovanie, takže svoju činnosť realizuje už len raz do týždňa, a to v piatok.

Viac o téme: NemocnicaLeviceKoronavírusCOVIDAtuálne covid opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu