Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Vandali v MHD: Vo veľkom kradnú hasiace prístroje

Vandali kradnú hasiace prístroje čoraz častejšie...
Vandali kradnú hasiace prístroje čoraz častejšie... (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Drzosť niektorých cestujúcich nemá hraníc. Dopravný podnik sa totiž stretáva s čoraz častejšími krádežami hasiacich prístrojov.

Iba za mesiac január zmizlo z dopravných prostriedkov päť prístrojov, ďalší bol vystriekaný priamo v interiéri trolejbusu. Upozornil na to server imhd.sk. Niektorí gauneri pritom zneužívajú ochotu vodičov. Takýto prípad zažil pred obchodným domom Slimák aj vodič na linke č. 98. Počkal na dobiehajúcich cestujúcich, no tí naskočili do vozidla, odtrhli prístroj, vyskočili a ušli. Problémy sa vyskytujú vo vozidlách, kde je prístroj umiestnený v priestoroch pre pasažierov.

„Cena jedného hasiaceho prístroja sa pohybuje od 3 000 do 5 000 Sk (od 91 do 152 €). Je potrebné, aby cestujúci krádeže ihneď hlásili vodičovi,“ povedal Branislav Zahradník, predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava.

OBNOVA ZA 240 MILIÓNOV SK

Vedenie bratislavskej MHD plánuje prenájom 20 nízkopodlažných plynových autobusov na obdobie 8 rokov. Dopravný podnik by mal za to zaplatiť približne 170 miliónov korún (5,3 milióna eur). Zároveň chystá modernizáciu 17 dieselových vozidiel značky Karosa za 70 miliónov korún (2,2 milióna eur). „Potrebujeme čo najviac nových vozidiel a nemáme dostatok financných zdrojov na ich nákup,“ povedal o dôvodoch prenájmu Zahradník. Oznámenie o tendri už zverejnil Úradný vestník Európskej únie. Modernizácia autobusov značky Karosa je naplánovaná na jún budúceho roku. Vozidlá dostanú nový pohon na stlačený zemný plyn.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu