Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Okresná prokuratúra Žilina zrušila obvinenie poslankyni z OĽANO Monike Kaveckej

Monika Kavecká
Monika Kavecká (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

ŽILINA - Starostke obce Kunerad a poslankyni Národnej rady (NR) SR Monike Kaveckej (OĽANO) zrušila Okresná prokuratúra Žilina obvinenie zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Potvrdili to Kavecká aj hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Martin Kokles.

Kavecká si v pondelok prevzala list z okresnej prokuratúry, v ktorom sa píše, že uznesenie o vznesení obvinenia sa ruší a prípad sa vracia späť vyšetrovateľovi. "Nechcela by som sa vyjadrovať k tomu, pokiaľ nedostanem ospravedlnenie od nadácie Zastavme korupciu a od poslanca NR SR Richarda Rašiho (nezaradený) za ich nepravdivé vyjadrenia v médiách," uviedla. Nechce mediálne vystupovať, aby neovplyvňovala vyšetrovanie a orgány činné v trestnom konaní.

Obvinenie považovala za absurdné  

Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Nadácia Zastavme korupciu upozornila na prípad pred pol rokom. "Starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme a potom v súťaži, ktorá podľa nás bola fiktívna, povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele," tvrdí nadácia. Kavecká obvinenie považovala za absurdné.  

Viac o téme: ZrušeniePoslankyňaObvinenie OĽANOMonika Kavecká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu