Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vodičky bratislavskej MHD: Delia sa o titul Miss električka

Miss eletrička: Martina Žilková (vľavo) a Ľudmila Bónová.
Miss eletrička: Martina Žilková (vľavo) a Ľudmila Bónová. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Práca šoféra je väčšinou mužská záležitosť. Vozový park bratislavskej MHD však skrášľujú aj pôvabné vodičky. Medzi najmladšie z nich patria Ľudmila (27) a Martina (31). Usmievavé mladé ženy najčastejšie stretnete na linke číslo 5 vedúcej z Dúbravky do Rače. Ich šarm si stihli všimnúť mnohí cestujúci, ktorí ich častujú titulom Miss električka.

Martina Žilková (31)

„Mám to v génoch. Môj otec bol zamestnancom MHD a strýko pracoval pri električkách,“ prezradila blondínka. Mladej šoférke sa už stalo, že k nej pristúpil cestujúci a pozval ju na rande. Pasažieri, ktorí majú na šoféra nejakú požiadavku, sú neraz prekvapení, keď v kabíne uvidia mladú ženu. Martina pokladá jazdu za relax, či už ide o električku, alebo auto. Keď je však vozidlo preplnené a tlačí sa v ňom viac ako stovka cestujúcich, ide o veľkú zodpovednosť. Po šťastnom príchode na konečnú si zhlboka vydýchnem,“ priznala Martina.

Ľudmila Bónová (27)

„Najťažšie je jazdiť v lete, keď kabína pripomína rozpálenú pec. Príchod do vozovne počas zimného rána a sedenie v ešte nerozkúrenej električke však tiež nie je príjemné,“ povedala Ľudmila, ktorú na prácu vodičky nahovoril priateľ. Sympatická červenovláska tvrdí, že príjemných situácií sa v jej povolaní nájde dosť. Ľudmilino srdce zahreje vďačné zamávanie udychčaného cestujúceho, na ktorého počkala na zastávke. Sú však i pasažieri, pri ktorých dúfa a zároveň i verí, že ich viezla naposledy. „Raz v sobotu skoro ráno nastúpil do prázdneho vozidla opitý chlapík. Zrejme sa vracal z diskotéky, a keď som mu nezastavila tam, kde si prial, začal mi nadávať,“ spomína Ľudmila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu