Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sudkyňa odmietla obžalobu na Kollára a Rajeckého! Obhajca vidí závažné procesné pochybenia

Zoroslav Kollár
Zoroslav Kollár (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová odmietla obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého. Malo prísť k závažnému procesnému pochybeniu.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 18. januára obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava Kollára a podnikateľa Tomáša Rajeckého. Obžaloba sa týka troch skutkov v súvislosti s poskytnutím úplatkov za to, aby Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od desať do 15 rokov.

AKTUÁLNE Prokurátor podal obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

Obhajca Matúš Gémeš, ktorý prevzal Kollárovu obhajobu pred týždňom, v stredu večer informoval, že sudkyňa Špecializovaného trestného súdu obžalobu odmietla. "A to z dôvodu závažného procesného pochybenia, zakladajúceho sa na porušení na obhajobu," povedal Gémeš vo videu s tým, že vyšetrovanie nebolo skončené v súlade so zákonom a obhajobe nebolo umožnené preštudovať spis. Podľa obhajcu bolo toot urobené účelovo, aby Kollára udržali vo väzbe, ktorá mu inak uplynie 20. februára. 

Vyšetrovateľ Peter Kysel podá sťažnosť proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd. 

 

Viac o téme: ObžalobaŠpecializovaný trestný súdTomáš RajeckýZoroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu