Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Priechody pre chodcov takmer nevidieť!

Banskobystričanka Ivana Sláviková (26) sa tiež sťažuje na neviditeľné priechody: „Niekedy je to doslova o život!“ . Zobraziť galériu (3)
Banskobystričanka Ivana Sláviková (26) sa tiež sťažuje na neviditeľné priechody: „Niekedy je to doslova o život!“ . (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Neviditeľné priechody pre chodcov! Niektoré priechody v meste pod Urpínom na ceste takmer nevidieť - náter je totiž ošúchaný a zničený. Ak však chodec prejde cez cestu mimo „zebry“, hrozí mu až dvojtisícová pokuta (62 eur)!

„Zákon hovorí, že chodci sú povinní prechádzať cez cestu cez priechody alebo miesta na to určené,“ vysvetľuje krajská policajná hovorkyňa Petra Babulicová. Takýmito miestami sú okrem priechodov aj nadchody či podchody. Problém však je, že niektoré „zebry“ v Banskej Bystrici však na ceste takmer vôbec nevidieť! Ich náter je totiž zničený. „Ak chodec nepoužije priechod, hrozí mu pokuta až do výšky dvoch tisícok,“ dodáva Babulicová. Tento rébus by mal vyriešiť magistrát, je totiž povinný náter obnovovať. „Máme na to vypracovaný harmonogram, aj vyčlenené peniaze. Čakáme na vhodné počasie, aby prípadný sneh náter znova nepoškodil,“ dozvedeli sme sa od jeho hovorkyne Moniky Pastuchovej. Banskobystričanom teda zostáva dúfať, že sa tak stane skôr, ako na to doplatia pokutami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu