Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

KORONAVÍRUS Hlavné slovo pri tvorbe pandemických opatrení má Lengvarský: Ja mu len kryjem chrbát, tvrdí Heger

Eduard Heger sa dal zaočkovať treťou dávkou vakcíny.
Eduard Heger sa dal zaočkovať treťou dávkou vakcíny. (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Hlavné slovo pri tvorbe pandemických opatrení má minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Premiér Eduard Heger (OĽANO) mu podľa vlastných slov kryje chrbát. Uviedol to v rozhovore.

"Ak si myslíte, že sa pandémii nevenujem, ste na veľkom omyle," tvrdí premiér. Riadenie pandémie pod seba vziať nechce, pretože minister zdravotníctva má okolo seba odborný aparát a celý rezort. "Môžete vidieť, že mám pandémiu pod patronátom. Máme však aj iné ministerstvá a iné reformy, ktorým sa treba venovať a asi nechceme, aby sa premiér venoval iba jednej veci," skonštatoval Heger.

Premiér Eduard Heger vyzval ľudí k očkovaniu

Premiér Eduard Heger vyzval ľudí k očkovaniu. (Zdroj: Topky/Maarty)

Hovorí, že hneď po svojom nástupe vytvoril schému krízového riadenia, akýsi permanentný krízový štáb. Je tam napríklad zahrnuté ministerstvo vnútra, spravodlivosti, hospodárstva, zdravotníctva či človek z úradu vlády. Taktiež tam sú rôzne úrovne z hľadiska komunikácie a krízového riadenia. Všetko to zastrešuje rezort vnútra. "Štát má sekcie krízového riadenia, len možno o nich ľudia nevedia. Tieto prvky fungujú a komunikujú," povedal predseda vlády.

"Najdôležitejší hráč" v celej schéme je podľa Hegera minister Lengvarský, ktorý spolupracuje s ostatnými rezortmi. Zákony, ktoré sa ocitli na vláde, napríklad zákon o hospodárskej mobilizácii, predkladal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ale "s výrazným príspevkom" rezortu zdravotníctva. Pandemický zákon zase vznikal v spolupráci ministerstiev zdravotníctva a spravodlivosti, priblížil Heger.

Viac o téme: PandémiaKoronavírusEduard HegerVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu