Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Lúpil horiaci muž!

Takto zrejme prebehol prepad pumpy v Myjave. Zobraziť galériu (2)
Takto zrejme prebehol prepad pumpy v Myjave. (Zdroj: Nový Čas)

MYJAVA - Horiaci muž prepadol benzínovú pumpu! Podpálil regály a vzal 27-tisíc korún (820 eur). Potom vyšiel z obchodu, uhasil sa a ušiel na bicykli. Šokované predavačky sa stihli schovať. K lúpeži došlo na čerpačke ÖMV v Myjave (Trenčiansky kraj) včera skoro ráno.

Muž sa zapálil ešte pred predajňou a až potom vošiel dnu. Podľa našich informácií mal na hlave prilbu, na očiach veľké, zrejme zváračské okuliare a v jednej ruke ešte držal fľašu. V nej mal horľavú tekutinu, ktorou zapálil stojan na sladkosti a mapy pri vchode. Predavačky sa v panike ukryli v zadných priestoroch čerpacej stanice. Horiaci zlodej si potom z pokladnice vzal asi 27-tisíc korún (820 eur). Následne vyšiel z predajne, uhasil sa a na bicykli ušiel preč.

„Ráno som štartoval svoj nákladiak a zbadal som muža na bicykli. Všimol som si veľkú prilbu a okuliare a myslím si, že mal oblečené maskáče. Pripadal divný, lebo sa ponáhľal a zmizol v tme medzi neďalekými garážami. Ani vo sne by mi však nenapadlo, že to bol zlodej z blízkej čerpačky,“ prezradil náhodný svedok.

Po lupičovom úteku predavačky privolali hasičov a snažili sa požiar uhasiť. „Utrpeli zranenia, ošetrila ich rýchla zdravotná pomoc,“ uviedol Miroslav Januška, operačný dôstojník z trenčianskeho riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru. Škody na čerpačke ÖMV sa pohybujú okolo 2 miliónov Sk (60 600 eur). „Prípad sa vyšetruje, sme v kontakte s políciou. Sme radi, že sa naše zamestnankyne vážne nezranili a že na situáciu zareagovali tak dobre,“ uviedla marketingová riaditeľka ÖMV Miroslava Remenárová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu