Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Počas sviatkov zasahovala polícia aj hasiči: Riešili napadnutia, alkohol aj drogy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Policajti v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) riešili počas vianočných sviatkov prípady, pod ktoré sa podpísalo nadmerné požitie alkoholu, dopravné nehody, fyzické napadnutie a drogy. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia bola na Prvý sviatok vianočný (25. 12.) privolaná na Riazanskú ulicu v Bratislave. Muž mal v jednom z bytov fyzicky napadnúť dvoch ľudí. Opitý 40-ročný muž sa mal potom jednému z policajtov zahryznúť do ruky. Okrem toho zasahovali policajti aj pri dopravnej nehode dvoch SUV na križovatke ulíc Žilinská a Štefanovičová. Pri zrážke utrpela jedna osoba ľahké zranenia, celková škoda bola vyčíslená na 45.000 eur.

V sobotu večer boli policajti vyslaní aj do tretieho bratislavského okresu, kde malo prísť v jednom z bytov k fyzickému konfliktu medzi mužom a ženou. "Žena policajtom uviedla, že je spolu s mužom, užívateľom marihuany, a policajtom následne odovzdala zaváraninový pohár. V ňom sa nachádzala zelená sušená rastlina, o ktorej sa vyjadrila, že sa jedná o marihuanu," podotkol Szeiff. Žena bola eskortovaná na policajné oddelenie.

Deň pred Štedrým dňom prišlo v Modre k zrážke motorového vozidla a 79-ročnej chodkyne, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov. "Žena utrpela viaceré ťažké zranenia, s ktorými bola prevezená do jednej z nemocníc," informoval hovorca.

Hasiči počas Vianoc zasahovali pri udalostiach v obytných priestoroch

Dva zásahy v Hlohovci a jeden v Malženiciach absolvovali trnavskí a hlohovskí hasiči počas vianočných sviatkov v obytných priestoroch. Vo všetkých prípadoch museli bývajúci vyhľadať lekársku pomoc. Informovala o tom krajská hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Na Štedrý večer o 20. hodine bol ohlásený požiar rodinného domu v obci Malženice v okrese Trnava. Pri zakurovaní v krbe nastal výbuch jeho sklenej výplne, pričom prišlo k povrchovým poraneniam u dvoch maloletých detí. "Na mieste výbuchu neboli známky požiaru. Príslušníci v autonómnych dýchacích prístrojoch prekontrolovali krb domu. Maloletým osobám bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc a následne boli odovzdané záchrannej zdravotnej službe, ktorá ich previezla do zdravotníckeho zariadenia," uviedla Košťálová.

V sobotu (25. 12.) horelo v jednom z bytov obytného domu na ulici SNP v Hlohovci. Požiar vznikol v kúpeľni, preto museli hasiči pri zásahu rozoberať umakartové bytové jadro. Po uhasení požiaru prieskum bytu a rozvodov potrubia pomocou termovíznej kamery nepreukázal žiadne skryté ohniská. Došlo k poraneniu hlavy u jednej osoby. "Požiar vznikol v dôsledku manipulácie s otvoreným ohňom a spôsobil škodu vyčíslenú na sumu 5000 eur," uviedla hovorkyňa.

V nedeľu (26. 12.) po 13.00 h bola nahlásená intoxikácia dvoch osôb oxidom uhoľnatým v rodinnom dome v Hlohovci. K úniku nebezpečnej látky prišlo cez plynové kachle v jednej z izieb. Veliteľ zásahu nariadil odstavenie kachieľ od prívodu zemného plynu. "Hasiči osobám poskytli predlekársku prvú pomoc. Rodina bola poučená o nutnosti vykonania revízie vykurovacieho telesa servisným technikom," doplnila Košťálová.

V Trnavskom kraji pred Vianocami asi 60 ľudí porušilo zákaz vychádzania

V predvianočnom období policajné hliadky v Trnavskom kraji kontrolovali dodržiavanie protipandemických opatrení, najmä nočného zákazu vychádzania. Od 17. do 22. decembra riešili 69 osôb, ktoré opatrenia nedodržali, niektorí tvrdili, že o nich ani nevedeli. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová. 

Zákaz vychádzania podľa hovorkyne porušilo 62 osôb, policajné hliadky polovicu priestupkov vyriešili napomenutím, pokuty uložili v 31 prípadoch a jednu osobu nahlásili na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva. Ďalších šesť previnilcov si nenasadilo respirátor, čo vyriešili napomenutím. U jedného človeka zistili porušenie stanovenej karantény. Prípad posunuli hygienikom. 

Viac o téme: HasičiSviatkyPolícia Vianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu