Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Halgašová sa snaží ľudí nabádať, aby sa očkovali: COVID rozdelil spoločnosť! Najťažší je koaličný život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: archív J. H.)

BRATISLAVA - Pandémia COVIDU trvá už dva roky. Podľa poslankyne SaS SaS Jarmily Halgašovej je v tejto situácii najhorší chaos a neistota. Najviac ju trápi rozdelená spoločnosť, preto sa snaží ľudí nabádať na očkovanie. Najťažší bol pre ňu za posledné dva roky koaličný život.

Podľa Halgašovej si musíme brať príklady z krajín, kde opatrenia fungujú. "Najhoršie v tejto situácii sú chaos a neistota. Chcem veriť, že situácia sa zlepší, no skôr sa uberáme k otvoreniu vážnej témy povinného očkovania," uviedla. 

Debate o povinnom očkovaní sa nevyhneme

Ak sa situácia bude naďalej zhoršovať, pravdepodobne sa tejto diskusii nevyhneme. "Bola by som veľmi rada, ak by sme našli iný spôsob, ako ľudí motivovať k očkovaniu. Veľké rezervy vidím v komunikácii s verejnosťou a na tomto treba vážne zapracovať," myslí si. Halgašová sa snaží dodržiavať opatrenia, nabáda ľudí, ktorí sa očkovať nechcú, aby brali vitamíny, aby prehodnotili svoj postoj k očkovaniu a dodržiavali všetky odporúčania.

Halgašová sa snaží ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív J. H. )

Rozdelená spoločnosť ma trápi

"Veľmi ma trápi rozdelená spoločnosť. Je to zodpovednosť aj nás politikov, či už koaličných, alebo opozičných a, žiaľ, musím konštatovať, že časť opozície si neočkovaných berú za svojich rukojemníkov, pričom je im úplne jedno, či títo ľudia prežijú alebo nie. Tešia sa výlučne zo svojej rastúcej popularity," skonštatovala. 

Najťažší je koaličný život

Najťažší je pre ňu za dva roky pandémie koaličný život. Strana SaS sa podľa nej vždy snažila racionálne pristupovať k riešeniu problémov a prijímaniu opatrení. "Žiaľ, vecnú diskusiu a argumenty zatieňovali väčšinou emócie a osobné útoky, ktoré Slovensku nepomohli a nepomôžu. Som optimista, preto stále verím, že pod vedením Eduarda Hegera dokážeme byť súdržný tím v zásadných veciach a spoločne budeme komunikovať výstupy pred verejnosťou, až keď sa všetci dohodneme," uviedla s tým, že COVID nie je súťažou „múdrejší vyhráva“.

Halgašová sa snaží ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

O žiadnej pozitívnej stránke COVIDU neviem. "Myslím, že nielen ja, ale veľa ľudí už pochopilo, že najvyššou hodnotu je zdravie a ľudský život. Hmotné statky sú vedľajšie. No COVID nám ukázal aj to, že v krízových situáciách krajina musí mať štátnika s nadhľadom, ktorý dokáže spoločnosť spájať a nerozdeľovať," dodala. 

Viac o téme: SviatkySaSVianoceJarmila HalgašováCOVID
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu