Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Branislav Gröhling o návrate detí do škôl: Podrobnosti objasníme až po sviatkoch

Branislav Gröhling Zobraziť galériu (3)
Branislav Gröhling (Zdroj: Getty, Images, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – O návrate žiakov do škôl bude Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR informovať po vianočných sviatkoch. V rozhovore to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

"Vrátime sa k fungovaniu takzvaného 'školského semaforu', avšak o jednotlivých podrobnostiach návratu do škôl budeme ešte informovať pred návratom do škôl po sviatkoch," povedal minister školstva. Zároveň pripustil, že momentálne ešte prebiehajú stretnutia v rámci ministerstva zdravotníctva a verí, že od 10. januára 2022 sa vrátia k školskému semaforu.

KORONAVÍRUS Branislav Gröhling o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šéf rezortu školstva pripustil, že prvý januárový týždeň bude niesť prívlastok školský. "Pretože budeme nastavovať alebo oznamovať jednotlivé pravidlá," povedal minister školstva. Žiaci druhého stupňa na základných školách a stredoškoláci na celom Slovensku prešli od 13. decembra na dištančné vzdelávanie. To, či sa k prezenčnému vyučovaniu vrátia po zimných prázdninách, ktoré trvajú od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022, nie je zatiaľ známe.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyŠkolstvoBranislav GröhlingAktuálne covid opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu