Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Hlava štátu prišla za českým prezidentom do nemocnice: Pozrite sa na tú kyticu, Zeman je opäť vo forme!

Český prezident sa stretol s našou hlavou štátu. Zobraziť galériu (2)
Český prezident sa stretol s našou hlavou štátu. (Zdroj: TASR/AP Photo/Lisa Leutner, Topky/Ján Zemiar)

PRAHA - Donedávna ťažko chorý český prezident Miloš Zeman sa po pomerne väčšom zotavení rozhodol, že začne prijímať návštevy, dokonca aj tie medzinárodné. Tú česť mala aj naša prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá stále chorú českú hlavú štátu bola navštíviť v nemocnici a zo stretnutia vznikli aj viaceré fotografie.

archívne video

Prezidentka Čaputová sa vyjadrila ku kritickej epidemickej situácii: Nemôžeme odkladať ťažké rozhodnutia (Zdroj: Kancelária prezidenta SR)

Pri stretnutí ich aj nafotili

O pohľady zo stretnutia sa na sociálnej sieti Twitter podelil český hovorca prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček. "Prezident republiky Miloš Zeman privítal v utorok dňa 16. novembra 2021 v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú," píše Ovčáček. Medzi fotografiami sa objavila aj obrovská kytica.

Schôdza mala pevný časový limit

Na stretnutie s prezidentom Zemanom mala Čaputová podľa pravidiel a podľa portálu iDnes.cz Ústrednej vojenskej nemocnice nanajvýš 30 minút. 

Čaputová sa stretne aj s novou predsedníčkou tamojšej snemovne Markétou Pekarovou Adamovou. V parlamente tiež čaká Čaputovú aj diskusia so študentmi. O pol piatej popoludní Čaputová polozí aj kyticu k pamätníku na Národnej triede, kde si uctí výročie Nežnej revolúcie.

Čaputová považuje stretnutie za potvrdenie dobrých vzťahov

Čaputová považuje utorkové stretnutie s českým prezidentom Milošom Zemanom za prejav dobrých vzťahov. Prezident sa intenzívne zaujímal o situáciu na Slovensku, uviedla Čaputová na sociálnej sieti. Prezidentka navštívila Zemana v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe, kde je český prezident hospitalizovaný od 10. októbra. Pripomenula, že jeho zdravotný stav sledovali aj na Slovensku. "Som veľmi rada, že som mu teraz aj osobne mohla popriať veľa zdravia, síl a rýchle zotavenie."

FOTO Hlava štátu prišla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prezident Zeman sa podľa jej slov intenzívne zaujímal o situáciu na Slovensku a stretnutie s Čaputovou považuje za prejav dobrých vzťahov medzi nimi – ako aj medzi Českom a Slovenskom. Čaputová priniesla Zemanovi ako dar sadu čajov a med z prezidentskej záhrady. Na stretnutie mala podľa pravidiel nemocnice k dispozícii pol hodiny. Zeman môže prijímať hostí po tom, ako ho v pondelok premiestnili na lôžko dlhodobej starostlivosti.

Viac o téme: StretnutieNemocnicaČeskoPrezidentkaFoto Miloš ZemanZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu