Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalší škandál nitrianskej nemocnice: Mužovi operovali nesprávne koleno! Odškodné sa im zdá privysoké

Františkovi operovali nesprávne koleno.
Františkovi operovali nesprávne koleno. (Zdroj: Reprofoto/Správy RTVS)

NITRA - Fakultná nemocnica v Nitre má na krku ďalší škandál. Františkovi v roku 2019 zoperovali nesprávne koleno. Okresný súd v Nitre dnes začal pojednávanie vo veci možného odškodnenia poškodeného.

archívne video

Súdna mapa nepočíta s Krajským súdom Trenčín: V meste je napríklad aj väzenská nemocnica (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

František hrával futbal, pri ktorom si pred dva a pol rokom zranil koleno. Lekári mu odporučili operáciu. Keď sa však prebral z narkózy, zistil, že mu operovali druhé koleno. "Žijem s tým a ja som tajne dúfal, že ešte si môžem zašportovať. Dneska musím voľakoho poprosiť, aby mi pokopal záhradu? Mňa odpísali, mňa zničili," cituje pána Františka RTVS

Minister Lengvarský vymenil riaditeľa Fakultnej nemocnice Nitra

František žiada o vyplatenie nemajetkovej ujmy vo výške 65 000 eur. Nemocnica hovorí o neprimeranej sume. V tejto veci začal pojednávanie Okresný súd Nitra. Podľa právneho zástupcu poškodeného Samuela Baránika, pán František nemôže do dnešného dňa hrávať futbal. 

"Tým bol poznačený jeho život nielen v podobe tej fyzickej aktivity, ale aj spoločensky. Už sa so svojimi priateľmi nemôže stretávať," tvrdí Baránik. Nemocnica pochybenie priznáva, no odškodnenie sa jej zdá privysoké. Navyše tvrdí, že pán František nemal zdravé ani jedno koleno. Opiera sa pritom o stanovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Viac o téme: OperáciaKolenoOdškodnéFakultná nemocnica Nitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu