Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Väčšina Slovenska bude od pondelka v najhoršej fáze: Oranžový už nie je ani jeden okres

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, MZ SR)

BRATISLAVA - Od pondelka už bude väčšina Slovenska v čiernej fáze. Najhoršia situácia je momentálne na východe Slovenska a na Kysuciach, kde sú už nemocnice plné. Zhoršenie nastalo v 19 okresoch. Vláda má dnes rozhodnúť o prijatí opatrení.

Od pondelka 15. novembra bude na základe COVID automatu v červenom prvom stupni ohrozenia osem okresov, v bordovom druhom stupni ohrozenia sa ocitne 19 okresov a v najhoršej fáze s najprísnejšími opatreniami skončí 52 okresov. Až v dvanástich okresoch je už pozitivita nad 40 % v Spišskej Novej Vsi až takmer 50 percent.

VIDEO Vláda bude rokovať aj o vyhlásení lokálneho núdzového stavu, uviedol premiér Heger

Rokovať sa bude aj o vyhlásení lokálneho núdzového stavu, uviedol premiér Heger a odmietol úvahy, že zjemňujú odporúčania odborníkov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vláda rozhoduje o OPATRENIACH: Situácia je kritická! Na stole je aj lokálny núdzový stav 

Rozdelenie okresov od 15. novembra

Červená farba (1. stupeň ohrozenia): okresy Bratislava I, Bratislava II, Bratislava III, Bratislava IV, Bratislava V, Dunajská Streda, Komárno a Šaľa.

AKTUÁLNE Väčšina Slovenska bude
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MZ SR)

Bordová farba (2. stupeň ohrozenia): okresy Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Skalica, Malacky, Žilina, Myjava, Nitra, Pezinok, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Ružomberok, Senec, Sabinov, Trenčín, Trnava a Zlaté Moravce.

Čierna farba (3. stupeň ohrozenia): okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Košice - okolie, Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Piešťany, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.

Viac o téme: RozdelenieOkresyCOVID automatAktuálne covid opatreniaČierna fáza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu