Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Slota: Železničné spoločnosti by sa mali opäť zlúčiť

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota by chcel, aby sa tri samostatné železničné spoločnosti Železničná spoločnosť Slovensko, Železnice SR a Cargo opäť zlúčili do jedného celku.

Jeho návrhom na spojenie týchto troch teraz nezávislých spoločností by sa mala zaoberať aj koalícia. Slota o tom už hovoril aj s premiérom Robertom Ficom, pretože podľa neho v prvom rade je to záležitosť predsedu vlády, ako sa k tomu postaví. "Osobne by som bol za to, aby sa zase nejakým spôsobom tieto tri veci dostali pod jedno vedenie. Podľa môjho názoru to bolo delené len kvôli tomu, že sa pripravovala privatizácia tých častí Carga, ktoré bolo jedine ziskové. Z tohto dôvodu si to niekto pripravoval, aby to mohlo byť sprivatizované," povedal dnes pre agentúru SITA Slota.

Slota s premiérom diskutoval o otázkach osobnej železničnej dopravy, pretože jeho i Fica ťaží situácia v osobnej železničnej doprave pre jej technické zaostávanie a kultúru cestovania. So Slotom bol na rokovaní aj generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko Milan Chúpek, ktorý vysvetľoval danú problematiku. Slota pripomenul, že SNS vždy bola zásadne proti deleniu železníc na tri samostatné podniky a zdôraznil, že Fico ešte ako opozičný poslanec sa postavil proti rozdeleniu slovenských železníc. "On ako poslanec bol zásadne proti deleniu železníc," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu