Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prezenčne sa vzdeláva 92 percent žiakov: Ministra školstva teší vysoká ZAOČKOVANOSŤ zamestnancov

Minister školstva Branislav Gröhling Zobraziť galériu (2)
Minister školstva Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 92 percent žiakov, dištančným spôsobom necelých osem percent školákov. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) a upozornil na fakt, že hoci sa epidemiologická situácia zhoršuje, v školstve sa darí držať vysoké číslo prezenčného vzdelávania.

Z ôsmich percent dištančne vzdelávajúcich sa 6,4 percenta vzdeláva online, zvyšok prostredníctvom pracovných listov či telefonicky. Dáta poskytlo 83 percent škôl.

V školách sa prezenčne vzdeláva 92 percent žiakov, Gröhlinga teší vysoká zaočkovanosť zamestnancov (Zdroj: Topky/Maarty)

Gröhling uviedol, že v predchádzajúcom týždni vykonali v školách vyše 297.000 antigénových samotestov, pri ktorých sa zistila pozitivita na úrovni 1,2 percenta. "Momentálne máme na ochorenie COVID-19 pozitívnych 1,9 percenta zamestnancov, v prípade školákov evidujeme 0,9 percenta pozitívnych z celkového počtu," dodal.

Minister školstva Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Vysoká zaočkovanosť zamestnancov 

Minister vyjadril tiež potešenie nad vysokou zaočkovanosťou zamestnancov škôl. "V Dunajskej Strede je zaočkovaných 79 percent, v Bratislave 75, v Šali a Prešove 74, v Ružomberku 72 percent zamestnancov škôl," dodal. "Aj toto nám pomáha udržať školy v prevádzke," upozornil.

Viac o téme: DetiŠkolyVzdelávaniePandémiaKoronavírusBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu