Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Odborníci musia prehodnotiť situáciu: COVID automat sa zrejme bude meniť! Rozhodne sa vo štvrtok

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarký
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarký (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Konzílium odborníkov sa vo štvrtok (4. 11.) bude zaoberať prehodnotením COVID automatu. Potvrdili to z Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

"Žiaľ, ochorenie COVID-19 a delta variant nového koronavírusu spôsobuje vysoké počty nakazených a pri pomerne nízkej zaočkovanosti v SR je potrebné držať najmä hospitalizáciu v nemocniciach pod kontrolou," reagovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Očkovanie môže zmeniť situáciu

Zodpovednosť za nespokojnosť občanov v čiernych okresoch, ktorí napriek svojej plnej zaočkovanosti nemôžu voľne využívať dostupnosť služieb, sčasti pripisuje rezort aj tým, ktorí sa doposiaľ nezaočkovali. "Každý okres má šancu zvýšiť počty zaočkovaných, a tým zmeniť situáciu v danom regióne na priaznivejšiu aj z pohľadu COVID automatu," uviedla.

Viaceré OKRESY si pohoršili: Čiernych máme už 10! POZOR, Lengvarský zdvíha pred Dušičkami varovný prst (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerstvo pripomenulo, že vytvorilo podmienky na to, aby mali ľudia čo najdostupnejšiu možnosť dať sa zaočkovať. Poukázalo tiež na to, že zaočkovať sa dá aj bez registrácie. Rezort preto opakovane apeluje na ľudí, ktorí tak doposiaľ nespravili, aby využili túto možnosť a chránili svoje zdravie a zdravie svojho okolia vakcináciou.

Viac o téme: PandémiaOdborníciKoronavírusKonzíliumMZ SRCovid automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu