Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V centre Dolného Kubína nebudú môcť stáť nákladné autá

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Nový Čas)

DOLNÝ KUBÍN – Nákladné autá nebudú môcť od polovice marca stáť v čase od 18:00 do 05:00 na komunikáciách a parkoviskách v centre Dolného Kubína. Upravuje to nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o státí motorových vozidiel na miestnych komunikáciách a parkoviskách, informoval dnes agentúru SITA vedúci kancelárie primátora mesta Daniel Mlynárik.

„Je to najmä z toho dôvodu, že v centre mesta parkovali kamióny,“ povedal Mlynárik. Vodiči parkujú aj po sídliskách pod oknami svojich bytov, čo zvlášť v zime pri dlhšom zahrievaní motorov obťažuje občanov hlukom a exhalátmi, podotkol. Mesto si od schválenia tejto úpravy sľubuje väčšiu spokojnosť občanov, ktorí sa na tento nepriaznivý jav často sťažujú. Počet sťažností sa agentúre SITA nepodarilo zistiť.

Nová zmena sa týka parkovania nákladných automobilov, zvlášť motorových vozidiel, autobusov a prívesov nad 750 kg a ich návesov. Nové VZN neplatí pre autobusy Mestskej autobusovej dopravy. Súčasťou zmeny sú aj nové podmienky odstraňovania starých vozidiel a áut, ktoré tvoria prekážky na cestách a mimo nich. O dodržiavania nových zmien vo VZN sa postará mestská polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu