Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Slovenskí škôlkari dostanú Discovery box: Elektrické zázraky na počkanie!

Deti z Materskej školy na Strečnianskej ulici v Petržalke boli z Discovery boxu nadšené. Zobraziť galériu (3)
Deti z Materskej školy na Strečnianskej ulici v Petržalke boli z Discovery boxu nadšené. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Naši malí elektrikári! Škôlkari prvý raz zapájali kábliky, skúšali žiarovky a bzučiaky. Box plný elektrických súčiastok príde postupne do sto materských škôl na Slovensku. Nápad prišiel z Nemecka, kde sa stretol s veľkým úspechom.

Deti sa učili zapájať základný elektrický obvod. Na baterku pripojili žiarovku alebo bzučiak. Keď sa rozsvietila žiarovka, zažiarili aj detské očká. Škôlkari si mohli zostrojiť dynamo, vyskúšať vodiče i nevodiče, pospájať drievka a rôzne kábliky. To všetko našli v škatuli nazvanej Discovery box. Tieto elektrotechnické pomôcky dostane sto materských škôl vo vybraných mestách.

„Deti sa budú učiť s pomocou pedagógov, ktorí prejdú školením a dostanú aj videomanuál,“ povedal hovorca sponzorskej spoločnosti Martin Noskovič. Dodal, že učitelia dostanú učebné materiály v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov. So zákonmi elektriny sa zábavnou formou zoznámi približne 3 000 detí vo veku 4 až 6 rokov. Možno z malých škôlkarov raz vyrastú tí najšikovnejší fyzici a vedci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu