Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Medzilaborce: Na nový bazén môžu zabudnúť!

Takto vyzerá 25-metrový bazén dnes. Zobraziť galériu (3)
Takto vyzerá 25-metrový bazén dnes. (Zdroj: Nový Čas)

MEDZILABORCE - Obyvatelia Medzilaboriec ani turisti si nemajú kde zaplávať. V 25-metrovom mestskom bazéne už štyri roky nebola ani kvapka vody. Budova kúpaliska pustne. A zlepšenie miestnych obyvateľov zrejme v blízkej budúcnosti ani nečaká.

„Na kúpalisku som bol zamestnaný trinásť rokov. Robil som všetko - od technika až po predavača vstupeniek. Som veľmi smutný, že to takto dopadlo,“ vraví Medzilaborčan Ján Bocák (54).

Kúpalisko dostalo mesto zámenou za budovu gymnázia v roku 2004 od Prešovského samosprávneho kraja (PSK). „Už piaty rok je však bez vody. Preto sa nedala obnoviť technológia a náklady na celkovú rekonštrukciu bazéna by sa vyšplhali do miliónových výšok,“ povedal prednosta Mestského úradu v Medzilaborciach Vladimír Višňovský. Podľa neho sa s obnovou už ani nepočíta.

„Odborníci nám jednoznačne povedali, že sa to neoplatí. Náklady na opravy sú 60 miliónov korún (takmer 2 milióny €). Na rovnakú sumu by nás vyšla aj výstavba nového moderného bazéna,“ pripomína prednosta. S novým krytým kúpaliskom sa však predbežne neráta. „V blízkej budúcnosti určite nie. Neskôr by sme, samozrejme, bazén postaviť chceli,“ vysvetľuje V. Višňovský. Mesto však tým, že tento objekt neprevádzkuje, porušilo podmienky, za ktorých ho od PSK získalo.

„Medzilaborce sa zaviazali, že urobia rekonštrukciu objektu a bude sa využívať na verejnoprospešné účely,“ podotkla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. To sa však už asi nestane. Naopak, v Medzilaborciach uvažujú, že budovu s bazénom predajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu