Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Fanúšika odsúdili za hajlovanie na 18-mesačné väzenie

TRENČÍN - Hajlujúci fanúšik z prievidzského zimného štadióna dostal jeden a polročný nepodmienečný trest vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Rozhodol o tom dnes Okresný súd v Prievidzi, ktorý tak potvrdil pôvodný trestný rozkaz, voči ktorému 19-ročný Jaroslav G. podal odpor. Právoplatný zatiaľ nie je ani dnešný rozsudok.

"Prokurátor sa vzdal odvolania a obžalovaný si nechal na rozmyslenie lehotu, ktorá je 15 dní od vyhlásenia rozsudku," uviedol pre agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Jaroslav počas hokejového zápasu v Prievidzi začal pochodovať a hajlovať. Keď ho usporiadateľ vyzval, aby s tým prestal, mladík ho napadol. Jaroslava spacifikovali až privolaní policajti. Namerali mu dve promile alkoholu v krvi, pri sebe mal pestrú zbierku nacistických symbolov. Okrem podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd bol odsúdený aj za výtržníctvo.

Trestný rozkaz bol voči nemu vydaný do 25 hodín. V podpore extrémizmu nie je Jaroslav nováčik, v marci 2007 bol odsúdený za obdobné trestné činy na podmienečný trest 10 mesiacov s odkladom na skúšobnú lehotu jeden rok a štyri mesiace. Na štadióne tak vyvádzal v podmienke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu