Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Kňaz - paraglajdista nezvládol pristátie!

Zraneného kňaza previezli na chirurgiu do Levoče.
Zraneného kňaza previezli na chirurgiu do Levoče. (Zdroj: Nový Čas)

LEVOČA/SPIŠSKÉ PODHRADIE - Tvrdé pristátie paraglajdistu! Na lúke pod Spišským hradom sa včera oddával koníčku kňaz (33) Spišskej kapituly zo Spišských Vlách. Pri druhom lete takmer prišiel o život!

Na lúke medzi Spišským hradom a Spišským Podhradím včera popoludní takmer došlo k tragédii. Podľa očitých svedkov sa kňazovi prvý pokus o pristátie podaril bez problémov, čo ho posmelilo a vzlietol znova. Po druhýkrát to však už bolo tvrdé pristátie s následkami. Paraglajdista nezvládol posledné metre letu a s obrovským hrmotom dopadol na zem. Okamžite k nemu privolali záchrannú službu, ktorá ho na mieste ošetrila.

Previezli ho do Levoče na centrálny príjem a odtiaľ na Jednotku intenzívnej starostlivosti chirurgického oddelenia. „Parašutista pri lete nešťastne dopadol z výšky desiatich metrov na zem. Pri páde došlo k poraneniu chrbtice. Jeho stav je stabilizovaný,“ uviedol lekár Anton Drahomírecký. Matka pacienta, ktorá okamžite prišla do nemocnice, sa k nešťastnej udalosti odmietla vyjadriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu