Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Predpoveď POČASIA nepoteší: Definitívny koniec teplého obdobia! Od stredy prichádza ZVRAT

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ak si chcete ešte užiť teplé jesenné počasie, máte na to pondelok a utorok. Potom podľa predpovede Slovenského meteorologického ústavu príde do strednej Európy studený front a bude nielen oveľa chladnejšie, ale aj daždivo. Ochladzovanie bude počas týždňa pokračovať a podľa SHMÚ "definitívne ukončí teplé obdobie".

Čaká nás extrémna zima? Ľudí straší mrazivá predpoveď, toto tvrdí náš meteorológ

V pondelok bude prevažne jasno, ojedinele sa sa vyskytne nízka oblačnosť. Ráno a dopoludnia treba rátať s možnosťou hmly. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 23, na západe a Honte väčšinou na 23 až 26 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch miestami okolo 45 km/h. Ráno a k večeru na strednom a východnom Slovensku len väčšinou slabý vietor.

Prílev teplého vzduchu v utorok od západu postupne nahradí studený front. Stále však má byť jasno až polojasno, ale k večeru na západe dôjde postupne k pribúdaniu oblačnosti. Najnižšia nočná teplota klesne na 11 až 6, na západe na 15 až 11 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 20 až 25 stupňov. Fúkať má prevažne juhovýchodný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch okolo 55 km/h. Na horách miestami prudký až búrlivý vietor.

Predpoveď POČASIA nepoteší: Definitívny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

V stredu príde ochladenie. Bude oblačno až zamračené, spočiatku miestami zmenšená oblačnosť. Na viacerých miestach sa objavia zrážky. Najnižšia nočná teplota spadne na 12 až 7, v údoliach ojedinele na okolo 5 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 13 až 18 stupňov.

Vo štvrtok bude prevažne veľká oblačnosť. Na viacerých miestach sa vyskytne dážď alebo prehánky, na východe má byť menej zrážok. Na hrebeňoch Tatier nasneží. Ortuť teplomera v noci ukáže nejmenej 12 až 6 stupňov, najviac cez deň 12 až 18 stupňov.

Nepriaznivé počasie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Aj v piatok sa treba pripraviť na prevažne veľkú, ojedinele aj zmenšenú oblačnosť. Najmä na juhu sa miestami objaví dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 2, na juhozápade na okolo 9 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 11 až 17 stupňov.

Ešte chladnejšie má byť v sobotu. Podpíše sa pod to malá, miestami zväčšená oblačnosť. Dopoludnia sa miestami vyskytne hmla. Najnižšia nočná teplota spadne na 7 až 2, v údoliach miestami na 2 až -2 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne iba 9 až 15 stupňov.

Viac o téme: ShmúPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu