Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hasičom sa podarilo uhasiť veľký požiar v Trebišove: Škody sú obrovské, blížia sa k miliónu eur

Hasiči sa s požiarom trápia už takmer 24 hodín
Hasiči sa s požiarom trápia už takmer 24 hodín (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

TREBIŠOV – Škoda po požiari, ktorý vypukol v nedeľu (26. 9.) dopoludnia v hale na Sadovskej ulici v Trebišove, je predbežne vyčíslená na viac ako 900.000 eur. V hale bol uskladnený tuhý druhotný produkt, ktorý sa používa ako palivo. Informovala o tom v pondelok polícia.

„Podľa doterajších zistení pri požiari došlo k vznieteniu minimálne 700 ton uskladneného tuhého druhotného produktu. Pri požiari zhorel vysokozdvižný vozík a doposiaľ presne nezistený počet technických strojov,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Škoda vznikla poškodeným spoločnostiam. Udalosť sa zaobišla bez zranení.

Polícia miesto udalosti zadokumentovala spolu s expertmi z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra (MV) SR. Obhliadka miesta činu bola vykonaná aj za účasti psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia.

Prípad sa bude vyšetrovať

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Celkový rozsah spôsobených škôd a presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ konštatovala Mésarová.

V nedeľu pri likvidácii požiaru v hale s rozmermi 40 krát 100 metrov zasahovali desiatky príslušníkov HaZZ z Trebišova, Košíc, Michaloviec a záchrannej brigády v Humennom a členovia dobrovoľných hasičských zborov z okolia. Hasiči boli na mieste ešte aj v pondelok ráno.

Viac o téme: PožiarOheňŠkodyTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu