Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Špecializovaný trestný súd si prevzal spis a písomný rozsudok v kauze vraždy Jána Kuciaka

Marian Kočner na súde Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner na súde (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) už má spis a písomný rozsudok Najvyššieho súdu (NS) SR v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Prevzal si ho vo štvrtok 9. septembra. Potvrdila to Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia NS SR. Na jeho doručovanie procesným stranám upozornil Denník N, ktorý zverejnil jeho obsah.

„Aktuálne citovaný rozsudok doposiaľ nebol sprístupnený médiám ani verejnosti, a to z dôvodu jeho doručovania procesným stranám, ktoré majú právo oboznámiť sa s ním ako prvé,“ spresnila Nittmannová. Dodala, že až potom pristúpi NS SR k sprístupneniu anonymizovaného znenia rozsudku verejnosti.

NS SR 15. júna zrušil rozsudok ŠTS zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian Kočnera a Alena Zsuzsová. Vec vrátil späť na ŠTS tomu istému senátu. Obžalovaného Tomáša Szabóa uznal za vinného a to aj v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára, a odsúdil ho na 25-ročný trest odňatia slobody.

Pojednávanie v kauze vraždy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Predseda senátu NS SR Peter Paluda vtedy uviedol, že ŠTS rozhodol o oslobodení Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsová predčasne, keď sa nevysporiadal so všetkými okolnosťami, neodôvodnil zrozumiteľne rozhodnutie a nevykonal všetky dôkazy. Dodal, že niektoré dôkazy, ktoré ŠTS vykonal, hodnotil izolovane a v rozpore s elementárnou logikou. Upriamil pozornosť aj na to, že súd hodnotil tiež dôkazy, ktoré nevykonal.

Viac o téme: SpisRozsudokŠTSJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu