Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Primátor nevymenoval za riaditeľa víťaza výberového konania: Foltín to považuje za akt pomsty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

MYJAVA – Mesto Myjava ako zriaďovateľ školy v zastúpení primátorom mesta Pavlom Halabrínom nevymenovalo na pozíciu riaditeľa Základnej školy Štúrova ul. 18 víťaza výberového konania. Informáciu potvrdil hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Výberové konanie sa uskutočnilo 17. augusta a zúčastnili sa na ňom bývalý riaditeľ Jaroslav Foltín a dočasne poverená riaditeľka školy Dana Gálová. Rada školy, ktorá vypočula oboch kandidátov, navrhla za riaditeľa Foltína.

"Neakceptujem návrh rady školy na základe výsledku výberového konania. Jaroslava Foltína nevymenujem z dôvodu nedôvery v jeho osobnostné a odborné predpoklady, schopnosti a zručnosti, nesprávne manažérske rozhodnutia počas predchádzajúceho vedenia, ktoré mali negatívne dôsledky na celkové hospodárenie, zároveň i na fungovanie školy. Nové výberové konanie mesto vyhlási do 15. septembra," informoval Halabrín.

Akt pomsty

"Podľa informácií z rady školy som zvíťazil v pomere hlasov 10:2. Desať rokov som bol riaditeľom a nikdy mi neboli vytknuté nesprávne manažérske rozhodnutia a negatívne hospodárske výsledky. Žiadna kontrola, ktorá počas môjho vedenia škola bola, nevytýkala porušenia zákona. Možno zavážil fakt, že som bol v posledných komunálnych voľbách ako jediný protikandidát súčasného primátora a vo volebnej kampani som poukazoval na niektoré nefungujúce veci. Napriek tomu, že ma v petícii podporilo 85 percent zamestnancov, odbory a rodičia, tak ma primátor odmietol vymenovať. Ja to považujem ako akt pomsty a tiež snahu očierniť moje meno pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami," uviedol Foltín.

Viac o téme: Výberové konanieMyjavaŠkolaJaroslav Foltín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu