Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezidentka sa pochválila krásnym darčekom: FOTO Takto ste Čaputovú ešte nevideli!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti zverejnila fotografiu, na ktorej sa pochválila darom, ktorý dostala od Oravčanov na nedávnej pracovnej ceste.

archívne video

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila Letnú školu ZŠ Rohožník (Zdroj: TASR/ Jakub Popelka)

Prezidentka Zuzana Čaputová si z nedávnej pracovnej cesty na Orave odniesla aj krásny darček. "Ručne ušiť kroj, to sú hodiny a hodiny roboty, pekne steh za stehom," povedala Danka Tropeková, autorka tejto krásnej vestičky, alebo brúcniku, ako ho v Oravskej Polhore nazývajú. Brúcnik je pre mňa nie len pekným darčekom, ktorým ma potešili Oravčania na mojej nedávnej pracovnej ceste, ale najmä zhmotnenou spomienkou na pracovitých a vytrvalých ľudí z tohto regiónu," napísala Čaputová k fotografii. 

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Zuzana Čaputová)

"Pani Danka sa k šitiu krojov dostala pred desiatimi rokmi úplnou náhodou, vďaka jej dcére, ktorá sa začala venovať folklóru. Keďže potrebovala vlastný kroj, rozhodla sa, že jej ho ušije sama. "Keď ho teraz po rokoch vidím, dobre sa na ňom zasmejem," spomína. Dnes už vyšíva na kroje vlastné prvky a ornamenty a každý jeden kroj je jedinečný," zverejnila prezidentka. 

Zároveň dodala, že s pani Dankou sa pri odovzdávaní kroja nestretla, keďže bola na vopred plánovanej ceste v zahraničí, ale sľúbila jej fotografiu. 

Viac o téme: DarKrojPrezidentkaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu