Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V kuchyni rožňavskej nemocnice vzniklo ohnisko: Evidujú tam 15 prípadov infekcie KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ROŽŇAVA - V kuchyni rožňavskej nemocnice vzniklo ohnisko ochorenia COVID-19, pozitívnych je 15 pracovníkov a na výsledky ďalších testov sa stále čaká. Potvrdila to hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

Prvý prípad ochorenia COVID-19 medzi zamestnancami prevádzky kuchyne zaznamenali v rožňavskej nemocnici ešte v piatok 27. augusta. Nemocnica preto uskutočnila antigénové testovanie zamestnancov kuchyne, následne v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Rožňava pracovníkov otestovali aj PCR testami.

Na niektoré výsledky stále čakajú

„K dnešnému dňu je laboratórne pozitívnych celkom 15 zamestnancov prevádzky kuchyne. Na niektoré výsledky ešte čakáme. V súčasnosti nemocnica zisťuje všetky relevantné epidemiologické informácie k tejto skutočnosti,“ uviedla Fedáková s tým, že všetci pozitívne testovaní zamestnanci sú v domácej karanténe.

Nemocnica o prípade informovala personál všetkých oddelení, o prípravu a výdaj stravy sa stará náhradný personál. Podľa Fedákovej rožňavská nemocnica okrem uvedených neeviduje žiadne ďalšie pozitívne prípady v radoch zamestnancov, na nemocničných lôžkach aktuálne nie je hospitalizovaný žiadny pacient s ochorením COVID-19.

Viac o téme: NemocnicaRožňavaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu