Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Pri predchádzaní auta v zákaze zrazil chodca(†60): Jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom

Tragická nehoda v okrese Spišská Nová Ves Zobraziť galériu (5)
Tragická nehoda v okrese Spišská Nová Ves (Zdroj: Facebook: Polícia SR - Košický kraj)

ODORÍN - Pri dopravnej nehode v okrese Spišská Nová Ves zahynul v nedeľu 22. augusta 60-ročný chodec. Zranenia, ktoré utrpel pri zrážke s osobným motorovým vozidlom, boli nezlučiteľné so životom. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

"Podľa doterajších zistení polície 32-ročný vodič viedol osobné vozidlo v smere od obce Odorín na mesto Spišská Nová Ves. Vodič predchádzal vozidlo idúce pred ním tam, kde je to zakázané vodorovným aj zvislým dopravným značením," uviedla s tým, že keď sa nachádzal v protismernej časti vozovky, prednou časťou vozidla narazil do idúceho chodca, ktorý v smere na Odorín tlačil bicykel. Po náraze malo chodca s bicyklom odhodiť do priekopy.

Pri predchádzaní auta v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook: Polícia SR - Košický kraj)

Polícia podrobila vodiča dychovej skúške s negatívnym výsledkom, na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok mu odobrali biologický materiál. "To, či chodec požil alkoholické nápoje, bude zisťované pri pitve," dodala Mésarová s tým, že bližšie okolnosti a presná príčina dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Pri predchádzaní auta v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook: Polícia SR - Košický kraj)

Aj v súvislosti s čelnou zrážkou dvoch vozidiel, ku ktorej došlo takisto v nedeľu v obci Dargov v okrese Trebišov a pri ktorej utrpeli dvaja spolujazdci ťažké zranenia, polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne.

Viac o téme: NehodaSmrťSpišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu