Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zaočkovať proti KORONAVÍRUSU sa dá na Zemplíne a v Topoľčanoch už aj BEZ registrácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

TOPOĽČANY - Vo vakcinačnom centre Nemocnice Svet zdravia Topoľčany začali očkovať už aj vopred nezaregistrovaných záujemcov o očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 bez registrácie sa dá už aj na Zemplíne.

V Topoľčanoch budú očkovať každý štvrtok a piatok 

Nezaregistrovaných záujemcov budú očkovať každý týždeň vo štvrtok a v piatok v čase od 9.00 do 11.00 h. „Tento čas je vyhradený pre 24 záujemcov. Termín nie je možné si vo vakcinačnom centre dohodnúť vopred,“ informovala Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia. Registrovaných dospelých budú očkovať v nezmenenom režime. Nemocnica očkuje vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Zdravotníci topoľčianskej nemocnice očkujú záujemcov aj priamo v ich obciach. Do terénu chodia už od 22. júla, keď zaočkovali v obci Prašice 65 ľudí. Následne očkovali záujemcov v Nitrianskej Blatnici (45 zaočkovaných), Bošanoch (80 zaočkovaných) a Radošine (30 zaočkovaných). Nemocnica má v pláne ešte štyri výjazdy do obcí Krnča, Rajčany, Krušovce a Koniarovce.

Zaočkovať bez registrácie sa dá už aj na Zemplíne

Kým v mestskej Nemocnici Snina očkujú zdravotníci už počas tohto týždňa, v nemocniciach v Humennom, Michalovciach a Vranove nad Topľou začnú s očkovaním neregistrovaných záujemcov v pondelok 9. augusta.

Očkovacie centrum v sninskej nemocnici funguje v stredy, štvrtky a piatky, pričom jeho prevádzková doba je stanovená na týždeň dopredu podľa stavu v čakárni záujemcov o očkovanie. Jeho denná kapacita je 114 osôb. "Očkovaní sú naďalej registrovaní záujemcovia o vakcínu a zároveň priebežne i neregistrovaní," informovala na internetovej stránke mesta Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu. Ako potvrdil riaditeľ zariadenia Andrej Kulan, sninskí zdravotníci očkujú vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNtech.

Rovnakou vakcínou očkujú aj v nemocniciach v sieti Svet zdravia. "V michalovskej nemocnici budú očkovať nezaregistrovaných v pondelky až piatky v čase od 12.30 do 14.00 h a majú vyhradený čas pre 90 záujemcov," priblížila komunikačná špecialistka siete Jana Fedáková. Vo všetky pracovné dni v čase medzi 12.30 a 13.30 h sa dá bez registrácie zaočkovať aj v nemocnici v Humennom, kde môžu denne zaočkovať takisto 90 ľudí.

Vo vranovskej nemocnici budú neregistrovaných očkovať dva dni v týždni, a to v pondelky a piatky v čase od 12.45 do 14.00 h. Majú tam vyhradený čas pre približne 70 záujemcov. Fedáková podotkla, že neregistrovaní záujemcovia si nemajú možnosť dohodnúť termín očkovania vopred. "Registrovaných dospelých a deti od 12 rokov budú nemocnice očkovať v nezmenenom režime," dodala.

Viac o téme: OčkovanieZemplínTopoľčanyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu