Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Prešovský kraj ukončil prevádzku očkovacích centier v Starej Ľubovni a Bardejove

Očkovanie proti koronavírusu
Očkovanie proti koronavírusu (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

PREŠOV - Prešovský samosprávny kraj (PSK) aktuálne ukončil prevádzku veľkokapacitných očkovacích centier (VKOC) v Starej Ľubovni a Bardejove. Nadchádzajúci víkend (7. - 8. 8.) sa bude očkovať proti ochoreniu COVID-19 len vo VKOC v Poprade.

Ako uviedla hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, centrá v Prešove, Humennom a Poprade budú v prípade potreby k dispozícii najneskôr do očkovacieho víkendu (14. - 15. 8.) Perspektívne prevádzka týchto centier bude ukončená do konca augusta. "Ak ministerstvo zdravotníctva v rámci Národnej stratégie očkovania proti COVID-19 rozhodne o očkovaní treťou dávkou vakcíny a požiada PSK o súčinnosť a opätovné zriadenie VKOC, tak PSK v krátkom časovom úseku opätovne zriadi veľkokapacitné očkovacie centrá a zabezpečí organizáciu očkovania," povedala Jeleňová.

Krajská samospráva naďalej prevádzkuje výjazdovú očkovaciu službu (VOS), ktorá funguje v štandardom režime, reaguje na aktuálny dopyt a požiadavky jednotlivých obcí a miest v kraji. "Najbližšie VOS očkuje 10. augusta v Novej Lesnej, 12. augusta vo väzniciach v Prešove a Sabinove, pričom harmonogram výjazdového očkovania je pripravený do 18. augusta," doplnila Jeleňová.

V rámci mobilných výjazdov sa úsilie kraja podľa jej slov naďalej sústreďuje na očkovanie osôb bez registrácie v obchodných centrách (OC) v Poprade a Prešove, kde evidujú veľký záujem o túto formu vakcinácie. Uplynulú nedeľu (1. 8.) kraj jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson v OC zaočkoval 897 ľudí. Možnosť zaočkovať sa bez nutnosti registrácie v obchodných centrách v Prešove a Poprade ponúkne PSK aj najbližšie víkendy.

Očkovacie centrá v Banskobystrickom kraji nechajú otvorené dovtedy, kým bude záujem ľudí

Päť veľkokapacitných očkovacích centier v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) – v Banskej Bystrici, Zvolene, Lučenci, Revúcej a v Žiari nad Hronom - pokračuje v očkovaní proti ochoreniu COVID-19 vakcínami od Pfizer/BioNTech alebo AstraZeneca, a to aj bez pozvánky, vrátane detí. Fungovať majú dovtedy, kým bude záujem o očkovanie. V utorok to potvrdil Marek Mačica, odborný referent pre komunikáciu Úradu BBSK.

Podrobný rozpis možno nájsť na webe alebo sociálnej sieti BBSK aj s časovými údajmi, kedy a komu akú vakcínu podajú. So sebou si treba priniesť občiansky preukaz a preukaz poistenca, v prípade druhej dávky aj potvrdenie o prvej dávke očkovania. Prednosť majú registrovaní záujemcovia.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaBardejovStará ĽubovňaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu