Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Je tu nový mesiac a s ním aj zmeny v počasí: Týždenná PREDPOVEĎ veští mračná, prichystajte si dáždniky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Kto by si myslel, že júlové horúčavy budú počas nasledujúceho týždňa pokračovať, tak sa mýli. Mesiac august nás spolu s novým týždňom privíta s príchodom zamračeného počasia a teploty by nemali prekročiť 30 stupňov Celzia. Príchod a vlnenie studeného frontu bude nastávať hlavne koncom pracovného týždňa.

Pri predpovedí sme sa spoliehali aj na meteorológov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), podľa ktorých nás čakajú oproti minulému týždňu chladnejšie dni. August sa teda oproti rozhorúčenému júlu prejaví naplno.

Pondelok

Studený front podľa odborníkov postúpi z našej oblasti ďalej na východ. Za ním sa v chladnejšom vzduchu rozšíri od západu do strednej Európy výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

Bude polooblačno až oblačno. Ojedinele, na severe miestami, prehánky, ojedinele búrky. Zrána ojedinele hmlisto. Príde aj ochladenie. Najvyššia teplota 22 až 27, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 20 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 12 st. Prevažne severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). K večeru väčšinou len slabý vietor.

Je tu nový mesiac
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Utorok

Nad strednou a južnou Európou sa bude nachádzať nevýrazná oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne sa nad Nemeckom, Rakúskom a Českom bude vlniť studený front.

Bude jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti výnimočne prehánky. Utorok bude podľa všetkého najjasnejším dňom z týždňa. K večeru na západe pribudne oblačnosť. Zrána ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 14 až 9, v údoliach ojedinele do 7 st. Najvyššia denná teplota 24 až 29, na Orave a pod Tatrami okolo 22 st. Slabý premenlivý, cez deň miestami prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Je tu nový mesiac
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Streda

Nad našou oblasťou sa bude nachádzať rovnomerne rozložené tlakové pole. Súčasne sa bude v strednej Európe vlniť studený front.

V noci oblačno až zamračené a na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Cez deň väčšinou polooblačno až oblačno a zrážky miestami, najmä na severe a východe. Najnižšia nočná teplota 16 až 11 st. Najvyššia denná teplota 24 až 29, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 22 st. Prevažne slabý vietor, pri búrkach môže zosilnieť.

Je tu nový mesiac
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Štvrtok

V brázde nízkeho tlaku vzduchu sa bude nad našou oblasťou naďalej vlniť studený front.

Bude oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. V noci zrážky miestami. Najnižšia nočná teplota 17 až 12 st. Najvyššia denná teplota rozhodne nebude vysoká, a to 18 až 23 stupňov Celzia, na východe a Gemeri väčšinou okolo 25 st.

Je tu nový mesiac
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Piatok

Počasie v našej oblasti bude aj na konci pracovného týždňa ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa prehĺbi až nad Ukrajinou.

Oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Na západe menej zrážok a miestami aj zmenšená oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 17 až 11 st. Najvyššia denná teplota 21 až 26, na severe a Horehroní okolo 19 st.

Je tu nový mesiac
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Archívne video

Bratislavčania si užívajú príjemné jarné počasie (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu