Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

ŠKANDÁL V známom obchode predávajú slovenské jahody: Po prečítaní etikety zistíte, kde je háčik!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Jahody od overených pestovateľov, alebo tie dovezené zo zahraničia? Mnohí z nás už v súčasnosti siahne po prvej možnosti. Viacerí zákazníci však boli v šoku, keď si chceli kúpiť jahody so slovenskou vlajkou, no zistili, že jahody sú z úplne inej krajiny. Podľa obchodu, v ktorom problém vznikol, vznikla chyba u dodávateľa.

Pôvod potravín je v súčasnosti niečo, na čom bazírujú slovenskí spotrebitelia. Dôvodom sú viaceré kauzy potravín dovezených zo zahraničia, keď napríklad kuracie prsia z Brazílie boli nakazené salmonelou, vo vajciach z Poľska sa objavila tiež salmonelóza, prípadne jed, alebo v klobásach a párkoch bola posypová soľ. Tieto skúsenosti „prinútili“ ľudí, aby skôr, ako po potravinách dovezených zo zahraničia, siahali po tých zo Slovenska.

Avšak, po čase tu máme nový škandál. Ten sa tentokrát týka známeho obchodu Tesco. To totiž predávalo jahody, ktoré sa síce tvária ako slovenské, no boli dovezené z Poľska. Na etikete mali totiž slovenskú vlajku s popisom „od overených dodávateľov“, ale pri krajine pôvodu nebolo Slovensko, ale Poľsko.

ŠKANDÁL V známom obchode
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zavádzanie ľudí?

Na problém upozornili viacerí Slováci, a to konkrétne na stránke obchodu, ktorú má na sociálnej sieti. Vo videu, ktoré zverejnili, ukazujú, ako ich zamestnanci vyberajú tie najčerstvejšie jahody – ovoniavajú ich. Pod príspevkom sa však strhla diskusia na tému, prečo sú údajne slovenské jahody z Poľska. „Toto nie je normálne! Môžete tak zavádzať ľudí?“ pýta sa jedna diskutujúca. Ďalší Slovák sa zamyslel, či len Poliaci omylom nenalepili slovenskú vlajku na ich jahody. Tesco sa snažilo celú vec vysvetliť – podľa ich slov došlo k chybe na strane zahraničného dodávateľa.

„Chyba nastala neúmyselne na strane zahraničného dodávateľa, kedy nesprávne použil obal so slovenskou vlajkou. Momentálne je už chyba odstránená a naši kolegovia sledujú, aby sa takto chybne označený tovar už na predajne nedostal. Ospravedlňujeme sa za zmätok a budeme sa snažiť, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala,“ uviedla spoločnosť na sociálnej sieti.

ŠKANDÁL V známom obchode
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Tesco Slovensko)

"V spolupráci s dodávateľmi našej vlastnej značky dôsledne dbáme na to, aby všetky informácie uvádzané na etiketách produktov boli správne. V tomto prípade už medzičasom promptne došlo k úprave etikiet jahôd. V súčasnosti ich nájdu zákazníci v obchodoch v pozmenenej, korektnej podobe," vyjadrila sa spoločnosť Tesco pre Topky.sk

Viac o téme: JahodyProblémZahraničieTescoSlovenské jahodyPoľské jahody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu