Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Palárikove horí hala s pneumatikami: FOTO Na mieste zasahujú hasiči

Požiar v Palárikove Zobraziť galériu (6)
Požiar v Palárikove (Zdroj: Hasičský a záchranný zbor)

PALÁRIKOVO - V obci Palárikovo v okrese Nové Zámky horí skladová hala, v ktorej sú pneumatiky. Na mieste zasahujú hasiči, požiar sa snažia dostať pod kontrolu. Informovala o tom Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Na mieste udalosti zasahujú profesionáli zo Šurian, Nových Zámkov, Nitry a zo Šale a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Palárikovo, Tvrdošovce, Rastislavice, Dvory nad Žitavou, Mojmírovce a Hurbanovo," priblížila Križanová.

V Palárikove horí hala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Hasičský a záchranný zbor)

K požiaru skladovej haly v Palárikove v okrese Nové Zámky smeruje prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek. Zasahujúci hasiči sa snažia požiar lokalizovať. 

V Palárikove horí hala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Hasičský a záchranný zbor)

Požiar haly v utorok krátko po šiestej hodine podvečer. V hale sa nachádzajú pneumatiky. Na mieste zasahuje takmer 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, uviedla Križanová. Primátor Nových Zámkov

Otokar Klein na sociálnej sieti upozornil ľudí na dym nad mestom. V odpade, ktorý horí, sa podľa neho môže nachádzať aj množstvo plastov. "Preto prosíme, ak je to možné, v miestach väčšieho výskytu dymu si zatvorte okná na svojich príbytkoch," zdôraznil Klein.

Z dôvodu mimoriadnej udalosti je prerušená aj železničná doprava v úseku trate Palárikovo – Šurany. Vlaky R 847 a R 816 sú vedené odklonom cez Železničnú stanicu Nové Zámky. Dopravca predpokladá meškanie vlakov minimálne 60 minút.

Požiar sa podarilo ráno úplne zlikvidovať

Požiar skladovej haly v obci Palárikovo v okrese Nové Zámky sa hasičom podarilo v stredu krátko po siedmej hodine ráno úplne zlikvidovať. Informovala o tom Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). "Na mieste udalosti zasahovalo celkom 107 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi techniky," priblížila.

Viac o téme: HalaPožiarPalárikovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu