Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenskí policajti sa v Chorvátsku nenudia: Stratené dieťa, falošný inzerát aj defekt na diaľnici!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CHORVÁTSKO - Slovenskí policajti, ako každý rok, odišli pomáhať do Chorvátska. Aj tentoraz sa na nich obrátilo množstvo slovenských dovolenkárov, ktorí riešili rôzne situácie.

Archívne video

Režim na hraniciach sa upravuje podľa cestovného semaforu, polícia aj naďalej kontroluje hranice s okolitými štátmi (Zdroj: Topky)

Jednou z takých bol aj falošný inzerát na apartmán. Dvaja Slováci nahlásili podvod s prenajatím apartmánu v meste Trogir. S podaním oznámenia bol osobne oboznámený aj náčelník PP Trogir. "Následne bolo na oddelení kriminálnej polície PP Trogir spísané trestné oznámenie. Oznamovateľka, k veci uviedla, že prostredníctvom internetovej stránky zarezervovala apartmán na ostrove Čiovo/Slatine," informuje polícia na sociálnej sieit.  

Polícia upozorňuje! Počas víkendu bude uzavretá časť diaľnice D1

Slováci za rezerváciu apartmánu zaplatili a pri príchode na adresu apartmánu sa skontaktovali s majiteľom, ktorý ale o ich rezervácií nemal žiadne informácie a v apartmáne mal ubytovaných na dlhšie obdobie iných hostí. Rovnako nemal informácie o tom aby bol jeho apartmán registrovaný na uvedenej internetovej stránke.

"Pri prezeraní uvedenej stránky majiteľ spoznal viacero apartmánov z jeho okolia, ktorých majiteľov pozná, preto sa rovnako rozhodol vec oznámiť na PP Trogir. Počas spisovania zápisnice bolo od oznamovateľky zistené, že prostredníctvom tej istej internetovej stránky má rezervovaný rovnaký apartmán aj jej známa, ktorý je už rovnako uhradený. Pani bola poučená, aby kontaktovala svoju známu v SR a aby sa dostavila na najbližšie oddelenie PZ SR a vec tiež oznámila," dodali policajti. 

Stratený syn a defekt na diaľnici

Kuriózny prípad sa stal na ostrove Činovo. Slovenským policajtom telefonoval pán, ktorý uviedol, že spolu s manželkou zaspali na pláži a všimli si, že sa im stratil 17-ročný syn, ktorý mal byť na žltej nafukovačke, s ktorou plával na mori. Naposledy ho vraj videli pred troma hodinami a momentálne ho nikde nevidí. Slovenskí policajti sa skontaktovali s políciou v Trogire a pomorskou políciou, kde bola vec oznámená.  Tento príbeh mal však šťastný koniec. "Asi o 10 minút volal znova pán, ktorý oznámil, že sa syn vrátil a je v poriadku," uviedla polícia.

Slovenskí policajti asistovali aj pri defekte na diaľnici. Kontaktovala ich pani, ktorá dostala defekt na aute pri obci Sveti. Jure a nevie, čo má robiť. Slovenskí policajti jej okamžite poskytli kontakt na HAK - pomoc na ceste a uviedli, že keby mala akýkoľvek problém, nech sa na nich obráti.

Ďalší prípad sa stal v meste Trpanj. Policajtov kontaktoval pán, ktorý uviedol, že je v meste Trpanj a zrejme stratil niekde svoj občiansky preukaz, má len fotokópiu a nevie, či mu to bude na hraniciach stačiť. "Bolo mu uvedené, že fotokópia nie je platný cestovný doklad. Ak doklad nenájde, treba túto udalosť nahlásiť na najbližšom policajnom oddelení, kde obdrží potvrdenie a následne kontaktovať konzulát v Záhrebe, kde si vybaví náhradný cestovný doklad," dodali policajti. 

Viac o téme: DovolenkaPolícia Cestovanie ChorvátskoStratené dieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu